Μεταλλαγμένοι Συνδικαλιστές

Περαιτέρω οριζόντιες περικοπές των επικουρικών συντάξεων από τον Ιούλιο, συνέχεια του ξεπουλήματος του δημόσιου και του εθνικού πλούτου, εντατικοποίηση της φορολογικής επιδρομής στο λαϊκό εισόδημα, αποδιάρθρωση των εργατικών κεκτημένων, απαξίωση και παράδοση της εργασίας στις ακόρεστες ορέξεις του υπερσυσσωρευμένου κεφαλαίου.
Φυσικά καμιά φωνή διαμαρτυρίας από βουλευτές  των κομμάτων της Συγκυβέρνησης. Όλα αυτά δεν περνούν πια από τη Βουλή και έτσι δεν υπήρξε ανάγκη ψευτοδιαμαρτυριών  και κάλπικων λεονταρισμών.
Από την άλλη, το συνδικαλιστικό κίνημα αδυνατεί να στρατεύσει τις κοινωνικές αντιστάσεις σε ένα μέτωπο ανατροπής, παρά το ότι προτάσσονται ζητήματα συνολικού κοινωνικού ενδιαφέροντος, όπως η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ. Αφενός, πρόκειται για το αποτέλεσμα της μακράς κρίσης του. Αφετέρου, η μνημονιακές κυβερνήσεις επιδόθηκαν σε μια άνευ προηγούμενου κατασυκοφάντηση, επιστρατεύοντας μάλιστα για τη «βρώμικη» δουλειά πρώην συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ακριβώς αυτούς που εκποίησαν την εμπιστοσύνη των συναδέλφων τους, αυτούς που ευθύνονται για τη απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος. Άλλωστε αυτοί ξέρουν καλύτερα…
Ο κος Γιώργος Κουτρουμάνης, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία τοποθετήθηκε από την Κυβέρνηση Παπανδρέου Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης  και μαζί με τον Λοβέρδο ανέτρεψαν το ασφαλιστικό σύστημα και προέβησαν σε δραματικές περικοπές των συντάξεων κύριων και επικουρικών. Για τη μεγάλη του συμβολή στην επιβολή των νεοφιλελεύθερων προταγμάτων ανταμείφθηκε και προάχθηκε σε Υπουργό στην Κυβέρνηση Παπαδήμου όπου συνέχισε το έργο  του. Επί των ημερών του τα ταμεία έχασαν πάνω από 12 δις με το PSI του κ Βενιζέλου.
Ο κος Γιάννης Βρούτσης διαδέχθηκε τον κ Κουτρουμάνη αμέσως μετά τις εκλογές τον Ιούνιο του 2012. Συνδικαλιστής και αυτός. Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων το 2003, ενώ το 2005 εκλέγεται στην Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. Δ.Ο.Υ. Διετέλεσε Πρόεδρος της Πανελλήνιας Δ.Α.Κ.Ε. Εφοριακών το 2005 και μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 1997. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η οποία συνεχίζεται και μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό, έλαβαν χώρα οι πιο μεγάλες και σκληρές περικοπές των συντάξεων, οι οποίες με βάση όσα έχουν συμφωνήσει Κυβέρνηση και Τρόϊκα θα συνεχισθούν μέχρι τελικής απαξίωσης και μετατροπής τους σε επιδόματα πείνας.
Ο κος Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Διοικητής του ΙΚΑ από το 2010, συνέβαλε τα μέγιστα στην ανατροπή και την εξαφάνιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στον ιδιωτικό τομέα. Υπήρξε  συνδικαλιστής από το 1974, διετέλεσε γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Μηχανικών ΟΤΕ (1975-79), οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ (1981-1986), γραμματέας Επιτροπής Συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ (1981-1983), πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ (1982-85) και πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (1990-1993). Την περίοδο 1993-1996 ήταν διοικητής του ΟΑΕΔ και πρόεδρος του Πειραματικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Ο κόσμος της εργασίας, οι απόμαχοι της παραγωγής, οι πολίτες της χώρας μας πρέπει να θυμούνται πρόσωπα και  καταστάσεις, όλους τους εκφραστές της πολιτικής που ληστεύει το εισόδημά τους, αφαιρεί τις ιστορικές δημοκρατικές και κοινωνικές κατακτήσεις, καταστρέφει τη ζωή τους και τους οδηγούν με τις πράξεις τους ακόμη και στη βιολογική τους εξαφάνιση. Οφείλουμε να θυμόμαστε για να ξέρουμε πως θα πράξουμε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια