Θετικά εξετάζει την εφαρμογή έκδοσης βίζας 72 ωρών σε πολίτες της Τουρκίας η κυβέρνηση

Την πιθανή μελλοντική επέκταση του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης της διαδικασίας χορήγησης θεωρήσεων εισόδου (βίζα 72 ωρών) εξετάζει η κυβέρνηση και για τον Έβρο, σύμφωνα με απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, στη σχετική ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Π.Ε. Έβρου Νατάσα Γκαρά και άλλοι 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, στην απάντησή του το υπουργείο αναφέρει πως «η διευκόλυνση της διαδικασίας χορήγησης θεωρήσεων εισόδου αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας και την ενίσχυση της επισκεψιμότητάς της. Για τον σκοπό αυτό, έχει ξεκινήσει από την ελληνική πλευρά πιλοτικό πρόγραμμα διευκόλυνσης της διαδικασίας χορήγησης θεωρήσεων στα συνοριακά σημεία εισόδου πέντε νησιών του Ανατολικού Αιγαίου…»
Παράλληλα, προσθέτει πως «τα θετικά αποτελέσματα οδήγησαν στην ένταξη της Σύμης και του Καστελόριζου στο πρόγραμμα αυτό και εξετάζεται, η θεσμοθέτηση της διευκόλυνσης της διαδικασίας χορήγησης θεωρήσεων εισόδου».
Κατόπιν αυτών, αναφέρει πως το υπουργείο σε συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών «που είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας, εξετάζει την πιθανή μελλοντική επέκταση του προαναφερόμενου προγράμματος σε περισσότερες περιοχές της Ελλάδας δεδομένου ότι η τουριστική ανάπτυξη είναι σημαντικός μοχλός ενίσχυσης της οικονομίας των παραμεθορίων περιοχών».
Σε απάντησή του επίσης, το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ανέφερε πως είναι ενήμερο για το ζήτημα και για το αίτημα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τις υποδομές και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό σημειώνει πως «σε χρηματοδοτικό επίπεδο, σας πληροφορούμε ότι οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και των νησιών του Αιγαίου επιχορηγήθηκαν από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους – Σ.Α.Τ.Α. για τη δράση “Έργα και Επενδυτικές δραστηριότητες ΟΤΑ” κατά τα έτη 2014 – 2015 μέχρι σήμερα με το ποσό των 15.890.855,00 ευρώ.»
*Οι απαντήσεις των υπουργείων και η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, -  αναλυτικά στο παρακάτω λινκ:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια