ΣΥΣΤΑΣΗ ΡΩΣΙΚΟΥ ΥΠΟΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ANOIKTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΕΛΙΑΤΣΟΥ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΣΥΣΤΑΣΗ ΡΩΣΙΚΟΥ ΥΠΟΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Οι ιστορικοί δεσμοί της Ελλάδος με την Ρωσία, μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Ρωσία ημέρα με την ημέρα, ενδυναμώνονται. Κατόπιν των συμφωνιών των οποίων είδαν το φως της δημοσιότητας η οικονομική σχέση της Ελλάδος με την Ρωσία μπαίνει σε άλλη τροχιά συνεργασίας. Μέσα στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας ο ρόλος της Βορείου Ελλάδος και ιδιαιτέρως της Θράκης θα παίξει καθοριστικό και σημαντικό ρόλο στην προώθηση αυτών των αποφάσεων.
Στο θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή υπήρξαν κατά το παρελθόν δεσμεύσεις και από τις δύο πλευρές σε διπλωματικό επίπεδο για την ίδρυση υποπροξενείου της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα τόσο των οικονομικών παραγόντων της περιοχής όσο και της Ρωσικής πλευράς.
Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί μια σειρά από ενέργειες και δράσεις τόσο από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και από την πλευρά του επιχειρηματικού κόσμου για τη διαμόρφωση μιας δυναμικής συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών μια και θεωρείται δεδομένο πως η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού της Θράκης επιζητά την εν λόγω συνεργασία.
Δεδομένου του γεγονότος πως από Ρωσικής πλευράς έχει εκδηλωθεί το ενδιαφέρον επενδύσεων στην περιοχή μέσω δράσεων όπως αδελφοποίηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου με το αντίστοιχο της Αγίας Πετρούπολης. Ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των επιμελητήριων Έβρου και Αγίας Πετρούπολης με συναντήσεις επιχειρηματιών και επενδυτών, ημερίδων στο χώρο της εκπαίδευσης και του εμπορίου, έναρξη λειτουργίας επενδυτικής τράπεζας, αλλά και ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού με επισκέψεις χιλιάδων Ρώσων τουριστών θεωρείται επιτακτική ανάγκη της άμεσης λειτουργίας του Ρωσικού υποπροξενείου στην Αλεξανδρούπολη.
Δεδομένου επίσης του νέου Γεωστρατηγικού ενεργειακού σχεδιασμού στον οποίο καλείται να παίξει η χώρα μας έχοντας πετύχει σπουδαία αποτελέσματα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης μέσω των επικείμενων συνεργασιών θεωρούμε άμεση και επιτακτική ανάγκη παρουσίας Ρωσικών συμφερόντων στην Ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος.
Όμως, αδικαιολόγητη χαρακτηρίζεται η καθυστέρηση όχι μόνο της ίδρυσης του Υποπροξενείου στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης μια και η προηγούμενη κυβέρνηση κωλυσιεργούσε, αλλά σας μεταφέρω και τις ανησυχίες ρώσων επιχειρηματιών και επενδυτών οι οποίοι περιμένουν πάνω από τρία χρόνια τις εκάστοτε κυβερνήσεις της χώρας να προωθήσουν την συγκεκριμένη πολιτική απόφαση.
Κατόπιν αυτών Ερωτάσθε κύριε υπουργέ
1. Ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης και οι δικές σας σχετικά με την ίδρυση του εν λόγω υποπροξενείου
2. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διπλωματική και πολιτική δράση του υπουργείου σχετικά με την ίδρυση-έναρξη λειτουργίας του εν λόγω υποπροξενείου της Αλεξανδρούπολης
3. Αν στην περίπτωση που προτίθεστε για την λειτουργία του ορίστε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΕΒΡΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια