Πρόγραμμα «γενναίων» διαγραφών ετοιμάζει η Εθνική

Πρόγραμμα ρυθμίσεων δανείων για τις οικονομικά αδύναμες ομάδες δανειοληπτών, με «κούρεμα» οφειλών μέχρι και κατά 60% ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.
Στις 28 Μαίου πρόκειται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής για την έγκριση των αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου 2015, ενώ αναμένεται να οριστικοποιηθούν και οι αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα της τράπεζας.

Η νέα διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έχει θέσει τρεις πρωταρχικούς στόχους.

Πρώτος στόχος είναι η εξυγίανση και αναβάθμιση του δανειακού χαρτοφυλακίου της τράπεζας, παράλληλα με τη στήριξη των δανειοληπτών που βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία να εκπληρώσουν της υποχρεώσεις τους. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η προετοιμασία του ειδικού προγράμματος μαζικών ρυθμίσεων δανείων με σημαντικό haircut σε κεφάλαιο και τόκους.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, η τράπεζα θα ακολουθήσει πιο επιθετική πολιτική για την εξυγίανση του δανειακού χαρτοφυλακίου της, διενεργώντας και νέες προβλέψεις.

Ο δεύτερος βασικός στόχος της Εθνικής Τράπεζας, στον οποίο έχει αναφερθεί με διάφορες ευκαιρίες η πρόεδρος της τράπεζας κ. Λούκα Κατσέλη, είναι η στήριξη των επιχειρήσεων και ειδικότερα των μικρομεσαίων, μάλιστα με σημαντικές καινοτομίες. Μιλώντας προχθές στην εκδήλωση για τον διαγωνισμό «i – bank, Καινοτομία και Τεχνολογία» που διοργάνωσε για πέμπτη συνεχή χρονιά η Εθνική Τράπεζα, η κ. Κατσέλη επισήμανε ότι η καινοτόμος εξωστρεφής επιχειρηματικότητα είναι ο κρίσιμος παράγοντας για τη δημιουργία κλάδων υψηλής προστιθέμενης αξίας, ικανούς να προσελκύσουν επενδύσεις και να συμβάλουν στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Τέλος, ο τρίτος βασικός στόχος της νέας διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας συνδέεται απόλυτα με την επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας – Ε.Ε. και αφορά στην ενίσχυση της ρευστότητας του ομίλου. Εφόσον υπάρξει συμφωνία, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας θα ξεκινήσει επαφές με διεθνείς επενδυτές προκειμένου να εξασφαλίσει ρευστότητα μέσω repos, ομολογιακών δανείων και άλλων χρηματοοικονομικών μέσων που τώρα έχουν «παγώσει» για όλες τις ελληνικές τράπεζες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια