Το ΔΝΤ ερευνά το ΔΝΤ για την αποτυχία του προγράμματος

Τη διενέργεια έρευνας έχει ζητήσει η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ώστε να διαπιστωθούν οι λόγοι της αποτυχίας του προγράμματος και της εφαρμογής του, κατά την...
περίοδο 2010 - 2012.

Την έρευνα, σύμφωνα με τη Real News, έχει αναλάβει ανεξάρτητη επιτροπή και ήδη έχουν καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος αλλά και η εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά, οι οποίοι εξέφρασαν την άποψή τους για το ελληνικό πρόγραμμα, τα λάθη και τις παραλήψεις, που οδήγησαν στην αποτυχία.

Ενώπιον της επιτροπής αναμένεται να προσέλθουν για κατάθεση και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο νυν επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και επίσης πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Πάνος Τσακλόγλρου καθώς και άλλα πολιτικά πρόσωπα, οικονομολόγοι, καθηγητές, τραπεζίτες κα.

Στο επίκεντρο της έρευνας αναμένεται να βρεθεί ο Πόουλ Τόμσεν, ο οποίος είχε καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις ως εμπνευστής του ελληνικού προγράμματος και επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ. Για το λόγο αυτό το ευρωπαϊκό τμήμα του ΔΝΤ φέρεται να αντιδρά στην έρευνα, υποστηρίζοντας πως το πρόγραμμα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και δεν μπορεί να αξιολογηθεί.

Όπως αναφέρει η Real News, η έρευνα, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2015, θα βασιστεί και σε απόρρητα έγγραφα του ΔΝΤ καθώς και σε συνεντεύξεις αξιωματούχων της Κομισιόν και της ΕΚΤ αλλά και χωρών της Ευρωζώνης.

tvxs.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια