Τσακαλώτος: Πάμε για καλή συμφωνία επειδή οι δανειστές δεν ξέρουν τι θα κάνουμε

«Ο λόγος που μπορούμε να πετύχουμε μια καλή συμφωνία είναι γιατί οι θεσμοί δεν είναι σίγουροι για το τι θα κάνουμε», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην παρέμβασή του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τσακαλώτος ανέδειξε την απειλή της...
ρήξης λέγοντας ότι μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας, αναφέροντας μάλιστα ως παράδειγμα την αποπληρωμή της δόσης της 12ης Μαΐου, τότε που η ελληνική κυβέρνηση ήταν κοντά στο να μην την πληρώσει.

Όπως είπε διαπραγματευόμαστε όχι μόνο τις κόκκινες γραμμές αλλά και τι θα πάρουμε και κάλεσε τους συντρόφους του: «Όταν θα δείτε συνολική λύση θα μπορείτε να πείτε αν είναι πολιτικά διαχειρίσιμη και οικονομικά βιώσιμη». Επιπλέον εξήγησε ότι μια τέτοια συμφωνία θα δίνει χώρο στους υπουργούς για να πάρουν πρωτοβουλίες στα υπουργεία τους.

Αναγνώρισε, επίσης, πως τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και πρόσθεσε ότι από τον Φεβρουάριο είχαμε τον καιρό να δείξουμε κάποια πράγματα ως κυβέρνηση (ανθρωπιστικά, βοήθεια Γιούνκερ).

Ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε πως τις τελευταίες εβδομάδες έχει γίνει σύμπτυξη ενδιάμεσης και μεγάλης συμφωνίας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας ξακαθάρισε και στον Ολάντ και στη Μέρκελ, ότι πρέπει να υπάρχει μια ενιαία λίστα από αυτά που θα ζητηθούν από την ελληνική πλευρά. «Βάλαμε στο τραπέζι το χρέος και ένα επενδυτικό πρόγραμμα», είπε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια