Επιστροφή του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης από την Αγία Πετρούπολη και μετάβασή του στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στη Χαλκιδική

Σήμερα Τετάρτη 6 Μαϊου, ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης επέστρεψε από την επίσημη επίσκεψή του στην Αγ. Πετρούπολη, στην οποία μετέβη μετά από πρόσκληση του Δημάρχου του κεντρικού Δήμου της Αγ. Πετρούπολης κ. Valeri Garnets.
Οι συναντήσεις της ολιγομελούς αντιπροσωπείας του Δήμου μας - την οποία αποτελούσαν εκτός από το Δήμαρχο, ο επίτιμος Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αν. Μακεδονία & Θράκη κ. Κων/νος Γκαμπαερίδης, ο οποίος εκτελούσε και χρέη διερμηνέα, και η Πρόεδρος του συλλόγου ¨Ρωσικό Σπίτι¨ κ. Ιουλία Γαβρήλοβα - με θεσμικούς φορείς και παράγοντες του Δήμου της Αγ. Πετρούπολης, πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα φιλικό και εγκάρδιο κλίμα και ήταν εποικοδομητικές και ουσιαστικές. Ελήφθησαν αποφάσεις για συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων σε επίπεδο πολιτιστικό, τουριστικό, εκπαιδευτικό, θρησκευτικό και αθλητικό.
Ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης απηύθυνε πρόσκληση στον Ρώσο ομόλογό του να επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη και αποφασίστηκε αυτό να γίνει τον επόμενο μήνα.
Αύριο Πέμπτη 7 Μαϊου, ο κ. Λαμπάκης θα μεταβεί στη Χαλκιδική, υπό την θεσμική ιδιότητα του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αν. Μακεδονίας – Θράκης, όπου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της διεξαγωγής του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, το οποίο θα διαρκέσει έως το Σάββατο 9 Μαϊου. Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ οι Δήμαρχοι προσέρχονται έχοντας δηλώσει ότι: «ως Αυτοδιοίκηση θα βάλουμε πλάτη σ’ αυτό που περνά η χώρα, χωρίς όμως αιφνιδιασμούς, χωρίς αυτοδιοικητικές και συνταγματικές εκτροπές». Θυμίζουμε ότι, ένα από τα κύρια και φλέγοντα θέματα στο οποίο θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις, θα είναι και η στάση που θα τηρήσουν οι Δήμαρχοι στο ζήτημα της πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης περί μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια