ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Γ.Γ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Την Τετάρτη 6 Μαΐου, στο πλαίσιο της δικτύωσης με τα Συμβουλευτικά Κέντρα για γυναίκες-θύματα βίας, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, παρευρέθηκε στα εγκαίνια του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Κορινθίων.
Η Γενική Γραμματέας δήλωσε ότι οι υπάρχουσες δομές στήριξης των κακοποιημένων γυναικών θα ενισχυθούν και θα ενταχθούν στο νέο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Τόνισε, επίσης, ότι οι εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές δεν θα απολυθούν και μάλιστα θα διευρυνθούν οι αρμοδιότητές τους καθώς θα ενταχθεί στις προσφερόμενες υπηρεσίες και η συμβουλευτική εργασίας.
Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε συζήτηση με τις εργαζόμενες του Συμβουλευτικού Κέντρου, με τον Δήμαρχο Κορίνθου και άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κορίνθου, με εκπρόσωπο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εκπρόσωπο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (E.E.T.A.A. AE).
Εμφάνιση IMG_1178.jpg
Κοινή διαπίστωση όλων των φορέων ήταν ότι πρέπει να ενισχυθούν και να προβληθούν οι υπάρχουσες δομές. Επιπλέον, σημαντική αναφορά έγινε τόσο στην ανάγκη κατάρτισης όλων των εμπλεκόμενων με τη βία φορέων όσο και στην ανάγκη υποστήριξης των ίδιων των εργαζομένων σε τέτοιες δομές, που καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις βίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια