Διημερίδα με τίτλο «Greco-Risks: Ανάλυση και Χαρτογράφηση Φυσικών Κινδύνων».

Το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Εταιρία Μελετών & Συμβούλων ΕΨΙΛΟΝ Α.Ε. (συντονιστής), υπό την αιγίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, διοργανώνουν την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Μαΐου στο Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης, διημερίδα με τίτλο «Greco-Risks: Ανάλυση και Χαρτογράφηση Φυσικών Κινδύνων», με θεματολογία την εμφάνιση και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων και καταστροφών.
Η διημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου «Ελληνικό Σύστημα Διαχείρισης Συστημάτων Φυσικών Κινδύνων» (Greco-Risks) το οποίο υπάγεται στη Δράση Εθνικής Εμβέλειας «Συνεργασία 2011» - Συμπράξεις Παραγωγικών και Ερευνητικών Φορέων σε Εστιασμένους Ερευνητικούς και Τεχνολογικούς Τομείς (ΕΠΑΝ ΙΙ).
Ως ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης λειτουργεί η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων στους τομείς της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.
Το Greco-Risks παραδίδει μια διαδικτυακή πλατφόρμα γεωγραφικού συστήματος πληροφοριών που περιλαμβάνει εννέα συνιστώσες – δομοστοιχεία για την ανάλυση και χαρτογράφηση της επικινδυνότητας, της τρωτότητας και του κινδύνου για σεισμό, δασική πυρκαγιά, κατολίσθηση, εδαφική παραμόρφωση, ηφαίστειο, τσουνάμι, ακραία καιρικά φαινόμενα και βιομηχανικό ατύχημα.
Η διημερίδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 29 Μαΐου 18:30 μ.μ. – 21:30 μ.μ. σε αίθουσα του 4ου ορόφου και το Σάββατο 30 Μαΐου 10:00 π.μ. – 13:00 μ.μ. σε αίθουσα του 3ου ορόφου του Επιμελητηρίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια