Έρχεται μεγάλη απειλή από την Τουρκία στη Θράκη!!!

Οζώδης δερματίτιδα των βοοειδών χτυπά την πόρτα μας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχουμε μέσα από την Τουρκία, εντοπίστηκαν στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, στην πλευρά της Τουρκίας, δυο κρούσματα οζώδους δερματοπάθειας.

Πρόκειται για μια  πάρα πολύ επικίνδυνη και μεταδοτική ασθένεια που προσβάλει τα βοοειδή και είχε ανιχτευτεί στην Τουρκία, όμως μέχρι πρόσφατα ήταν ελεγχόμενη.

Εντύπωση προκαλεί πως τα κρούσματα έφτασαν στην Ανατολική Θράκη και απειλούν το ζωϊκό κεφάλειο της βόρειας Ελλάδας και κατα συνέπεια της Ευρώπης.

Αν η επικίνδυνη ζωονόσος περάσει τα σύνορα, η κτηνοτροφία της Θράκης θα δεχτεί ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα μετά από τις νωπές πληγές απο την ευλογιά που εξολόθρευσε το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής και είχε σαν συνέπεια τη θανάτωση 30.οοο προβάτων.

Απαιτούνται άμεσα αυστηρά μέτρα, ώστε να μην κινδυνεύσει εκ νέου το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής και βιώσουμε την απόλυτη καταστροφή.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες πάντως, το θέμα έχει φτάσει ήδη από το πρωί στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και έχει ενημερωθεί και ο υπουργός.
Πηγή: toscandalo.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια