Γεια σου, κύριε εισαγγελέα, με τη Siemens την ωραία!

Του Θανάση Καρτερού

Ε, ρε γλέντια, που λέει κι ο Καραγκιόζης. Δέκα χρόνια πάει κι έρχεται μεταξύ δικογράφων, δικογραφιών, δικηγόρων, Δικαιοσύνης, δικαστών και δικτύων η υπόθεση της Siemens. Έχει αλλάξει πια τηλεφωνικό κέντρο ο Κυριάκος, μη σας πω και καφετιέρα. Έχει αλλάξει πια καριέρα ο Μαντέλης -μη σας πως κι ότι επιμορφώνει το Καζακστάν. Έχει αλλάξει πια διαβατήριο ο Χριστοφοράκος -μη σας πω και τραπεζικό λογαριασμό. Έχει αλλάξει πια κόμμα ο Τσουκάτος -μη σας πω ότι είναι ΚΙΔΗΣΟ. Κι έχει αλλάξει, Κύριος οίδε, πόσες χώρες ο Καραβέλας -τον θυμάστε αυτόν; Η Ντόρα τον θυμάται σίγουρα.
Αλλά όλα κι όλα. Το μαγαζί που λύνει έχοντες και δένει μη έχοντες δεν αλλάζει. Γωνία, να το βλέπουν όλοι και να καταλαβαίνουν ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο και τις ζωές μας. Ακόμα… Κι ότι δεν αλλάζει το φωνάζει με το νέο φιάσκο της υπόθεσης Siemens. Μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι πάνω στα εκατομμύριά τους τόσο οι μέτοχοι της εντίμου εταιρείας, όσο και οι συμμέτοχοι της ατίμου λαθροχειρίας. Διότι οι φύλακες έχουν τη γνώση και αγρυπνούν για να διαφυλάξουν κατηγορούμενους, φυγάδες, καφετιέρες, τηλεφωνικά κέντρα, Καζάχους, συμμάχους, προμάχους της πατρίδας και της διαφάνειας.
Χάθηκαν κάποτε στην αίθουσα, που ήταν μικρή. Ύστερα στα κόλπα των συνηγόρων, που ήταν μεγάλα. Ύστερα στην απεργία των δικηγόρων -θου, Κύριε. Και τώρα δηλώνουν χαμένοι στη μετάφραση. Τους φταίει ο Κοτζιάς, και δεν ντρέπονται να το λένε, κοτζάμ ανώτατοι λειτουργοί, μετά που τους έτριψε στα μούτρα τα χαρτιά για την τύχη της μετάφρασης. Αύριο να δούμε τι θα τους φταίει. Εν αναμονή πάντα μιας ανακοίνωσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που είδε θεσμικό ατόπημα στη δήλωση Πολάκη για κυκλώματα στη Δικαιοσύνη! Τώρα, αλήθεια, τι βλέπουν;
Γεια σου, κύριε εισαγγελέα, με τη Siemens την ωραία, η υπόθεση, όπως καταλαβαίνετε. Κι αν ρωτάτε ποιοι, πώς, και γιατί έχουν υψώσει μέσα στην ίδια τη Δικαιοσύνη τείχος προστασίας σε μια υπόθεση που ταρακούνησε το πανελλήνιο, αφήστε το καλύτερα. Πρώτον, είναι δουλειά άλλων – ας την κάνουν επιτέλους. Και, δεύτερον, ας φυλάξουμε και τα ρούχα μας, γιατί δεν το έχουν και τίποτε να μας τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί. Και να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι ότι υπάρχουν και δίκες που δεν χάνονται στη μετάφραση…
Το άρθρο του Θανάση Καρτερού δημοσιεύεται στην  Η Αυγή
http://thefaq.gr/