«ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΨΥΡΡΗ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
«Το νέο Πνευματικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που εγκαινιάστηκε σήμερα στην Ενορία του ιστορικού Ναού του Αγίου Δημητρίου Ψυρρή και το οποίο σε δυο ορόφους έχει διαμορφωθεί ως ξενώνας συγγενών απόρων ασθενών - που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας - είναι μια ακόμη προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο πλαίσιο των πολλών δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης που επιτελεί.
Επιπλέον, δίνει ζωή στην συγκεκριμένη Ενορία, όπως και σε μια εκκλησία που υπήρξε για ένα διάστημα ο Μητροπολιτικός Ναός Αθηνών, «σε ένα περιβάλλον που τα τελευταία χρόνια έχει έντονα αλλάξει τα ανθρωπομορφικά του χαρακτηριστικά», όπως τόνισε και ο Πατέρας Χρυσόστομος που «κρατάει» την Ενορία και δημιούργημα του είναι το Πνευματικό Κέντρο, που εγκαινίασε σήμερα ο Μακαριώτατος.
Εμφάνιση ΚΟΥΙΚ 2 27.11.16.jpg
Ήταν ιδιαίτερη τιμή, μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου, να είμαστε παρόντες εκ μέρους της κυβέρνησης μαζί με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, σε αυτήν την γιορτή αλληλεγγύης».
Αυτή την δήλωση έκανε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο οποίος παραβρέθηκε σήμερα στα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Δημητρίου στη περιοχή του Ψυρρή, εγκαίνια που έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, μετά από τον Αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας κ.κ. Γαβριήλ.