ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ....ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ..ΝΙΚΗΣΕ Ο ΑΟΜΑΤΟΣ

Του Μάνδαλου Παναγιώτη . e-mail: panosmandalos@yahoo.gr
Έφτασε η ώρα της αλήθειας. Δημοσκοπήσεων συνέχεια, μια από τα ίδια, ξεφτιλίστηκαν και πάλι οι δημοσκόποι όπως και στην Ελλάδα με τα στημένα τους παιχνίδια, αφού αντί των δημοσκοπήσεων, αυτών των τεράτων πολιτικών αναλυτών του Χάρβαρντ και των άλλων ευτελών όπως αποδείχτηκε εδώ και μερικές δεκαετίες ιδιωτικών πανεπιστήμιων, που δυστυχώς μερικοί και στην Ελλάδα μεγάλοι πολιτικοί, από μεγάλα τζάκια υπερηφανεύονται ότι τέλειωσαν ..και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ Κάποιος μεγάλος πολιτικός οικογενειοκρατικής φαμίλιας ……είπε ότι πήρε 3 πτυχία ….σε 6 χρόνια…..oh..my goodness…..όπως θα έλεγαν και οι Αμερικάνοι ……..τι κέφαλος ..ή τι κεφάλας ..όπως αποδείχτηκε στην πράξη αφού κατόρθωσαν να φαλιρίσουν μια ολόκληρη χώρα.  Καλύτερα όμως, μάντεψαν  από αυτούς τους κεφαλάδες της παραπληροφόρησης, η περιβόητη αρκούδα, το ψάρι… από την Μαλαισία ……ο πίθηκος από την Κίνα …που ίσως μέσα στην ζωώδη συμπεριφορά τους ή ίσως από τύχη, κατάλαβαν αυτό που δεν κατάλαβαν και δεν καταλαβαίνουν οι θεότυφλοι αυτοί φωστήρες ..που μόνο συμφέροντα και κατευθύνσεις συνειδήσεων είναι ικανοί αλλά στο τέλος αποδείχτηκε ανίκανοι να κάνουν.
Και όμως ίσως από την αρχή είχαν σίγουρη την νίκη της Χίλαρι ..έναντι του περιβόητου….. μανιακού ..Τραμπ …..Και όμως ο αφιλότιμος τις κέρδισε. Και η Χίλαρι είχε συγκεντρώσει κάπου τριπλάσια χρήματα από εισφορές από ότι ο Τραμπ.
Στο τέλος η μεγάλη πατάτα. Νικητής μετά βαΐων ο Ντόναλντ Τραμπ και φυσικά η διάψευση των ψευτών. Όπως είπε και κάποιος πολιτικός …..η νίκη των εκλογών κρίνεται από το αποτέλεσμα της ψήφου και όχι από τις δημοσκοπήσεις.
Αλλά αν αναλογιστούμε το αποτέλεσμα, μπορούμε να ανατρέξουμε στην προ αποτελέσματος κατάσταση στις ΗΠΑ …αλλά και του παγκοσμίου πολιτικού κλίματος.
Στις εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων, υπερίσχυσαν ο Τράμπ ..και η Χίλαρι.
Ο δισεκατομμυριούχος, που στο όνομα φτωχός βγάζει .. σπυράκια ….και η οικογενειοκράτηρα Κλίντον ..που ήθελε να επανέλθει μετά τα χρόνια 8 που βίωσε στον Λευκό οίκο. Βέβαια δεν έμεινε ανενεργή αφού διατέλεσε και υπουργός εξωτερικών επί Ομπάμα …αλλά και την ξαφνική παραίτηση λόγω υγείας. Και όπως λέμε Κλίντον ήταν.. Κλίντον …έρχεται….
Στο βιογραφικό της όμως είχε να επιδείξει και μερικά σκάνδαλα …όπως αυτό των e-mail…και φυσικά μπορεί αυτό σε άλλη περίπτωση να περνούσε απαρατήρητο …εδώ όμως ..όχι. Ελεγχόμενο επίσης το ότι ο διευθυντής του FBI….άρχισε προανάκριση στην υπόθεση μια εβδομάδα πριν το άνοιγμα των κάλπεων.
Και προσωπικά αυτό που επηρέασε τον κόσμο σίγουρα ήταν η αδυναμία της …..και ίσως η αρρώστια της …που τις τελευταίες μέρες οι Αμερικάνοι έβλεπαν …μια υποβασταζόμενη, αδύναμη και παραπαίουσα υποψήφια που πάει να καταλάβει τον Θρόνο του Λευκού Οίκου.
Και φυσικά οι Αμερικάνοι δεν θα άφηναν κάποιον αδύναμο και άρρωστο στην θέση του προέδρου. Από την άλλη η κόπωση του κόσμου από την περίοδο Κλίντον με τα σκάνδαλα Λεβίνσκι, αν και στα θετικά είχε το πρόγραμμα κάλυψης των παιδιών απόρων από υγειονομικής πλευράς, κλπ.
Αλλά ένα σύστημα διεφθαρμένο όπως το Αμερικανικό, όπου τα ΜΜΕ, συνεχώς επηρεάζουν τα πάντα και τους πάντες. Σε αυτό το σύστημα οι Αμερικάνοι είπαν όχι. Όπως έγινε και με τις στημένες δημοσκοπήσεις του 2014 και 2015 στην πατρίδα μας. Ο κόσμος ψήφισε ενάντια και φυσικά ενάντια στο κατεστημένο και φθαρτό. Όχι ότι ο Τραμπ, ήταν το άφθαρτο και το καλό. Τουναντίον. Ο υπερπλούσιος που φυσικά από φτώχια δεν ξέρει …ούτε που πέφτει. Και φυσικά ιδεολογικά, ίσως επικινδυνότερος από όλους. Ένας που εξάγνιζε τον ρατσισμό και ας ήτανε παντρεμένος με μια γυναίκα…40-42 χρόνια μικρότερη και ξένη, Σλοβένα την καταγωγή.
Σε αυτή την απόλυτη υστερία και με την Κλίντον να συγκεντρώνει τα περισσότερα εκατομμύρια δολάρια σε σπόνζορες με τον Τραμπ να υπολείπεται, με όλον τον καλλιτεχνικό κόσμο στο πλευρό Κλιντον, με τον συμπαθέστατο και δημοφιλέστατο νυν πρόεδρο Ομπάμα και την γυναίκα του να δίνουν μάχη στο πλευρό της ….έχασε από τον Τραμπ ….και μάλιστα ο τελευταίος πήρε και την απόλυτη πλειοψηφία και στο κογκρέσο.
Βέβαια ο πολιτικός κόσμος ξαφνιάστηκε. Μιλάν για την επάνοδο της δημαγωγίας. Για την επάνοδο του Λαϊκισμού.
Εδώ ο τρελός θα γίνει καλά. Μα ποιου λαϊκισμού. Τα οικονομικά ολιγαρχικά λόμπι με την επιρροή τους στην δημόσια διοίκηση και τα πολιτικά κόμματα μέσω ακριβώς, του λαϊκισμού εξαπάτησαν και καρπώθηκαν τις ψήφους σε όφελος των ολιγαρχιών. Η Αμερικανική οικογένεια επλήγη από την κρίση της Lehman  Brothers, όπου εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες έμειναν χωρίς σπίτι, ενώ πολλά ολιγαρχικά λόμπι καρπώθηκαν εκατομμύρια και φυσικά ο κόσμος πείνασε.
Οι σκοτεινές εμπορικές συμφωνίες που όπως στην Ελλάδα με την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, υπογράφηκαν και αφορούσαν τις ποσοστώσεις γάλακτος και τις αγραναπαύσεις διέλυσαν οικονομίες ολόκληρες, αλλά και επιχειρήσεις που στηρίζονταν στον πρωτογενή τομέα και φυσικά σε όφελος των ολιγαρχών που είχαν τις ίδιες βιομηχανίες σε χώρες τριτοκοσμικές που δεν υπήρχαν καθόλου εργασιακά δικαιώματα. Επομένως δεν νίκησε ο λαϊκισμός αλλά καταπατήθηκε. Τα λόμπι των ΜΜΕ και των πληρωμένων δημοσκόπων. Αυτά χάσανε. Και χάσανε για πολλοστή φορά. Για ένδειξη ….ότι ο κόσμος αντιδρά ….σε όλες τις χώρες ….και δυστυχώς τα αποτελέσματα μπορεί να είναι απρόβλεπτα ….έως επικίνδυνα. Ότι μερικοί δεν μπορούν να κατευθύνουν την ασυδοσία προσφέροντας πείνα και να έχουν και την εξουσία. Απλά ….η αντίδραση …είναι αυτή που θα φέρει …ίσως και καταστροφικά αποτελέσματα. Ότι στην Αμερική δεν είναι ο μαγικός κόσμος …αλλά πολύ περισσότερο ο κόσμος του Μπρόνγκς, ο κόσμος των υπονόμων, των μεταναστών …αλλά και της απόλυτης τρέλας.