Κίνημα αγανακτισμένων στη ΝΔ απειλεί τον Μητσοτάκη - «Θα πάμε εκδρομή την ημέρα των εκλογών»

Σε βραδυφλεγή βόμβα τείνει να εξελιχθεί για τον Κυρ. Μητσοτάκη το κίνημα των «αγανακτισμένων» που αναπτύσσεται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και απειλεί να θέσει εκτός τροχιάς τον βασικό στόχο του, μια ευρεία νίκη στις επόμενες εκλογές.
Πρόκειται για στελέχη από όλες τις βαθμίδες της κομματικής ιεραρχίας αλλά και ψηφοφόρους που δεν διαφωνούν απλώς με τις επιλογές της ηγεσίας, αλλά εμφανίζονται και αποφασισμένοι να... γυρίσουν την πλάτη στην παράταξη. Κι από την ανοχή και την αδιαφορία περνάνε σταδιακά στη δυσφορία και την αγανάκτηση. Αντιμετωπίζουν δε με ειρωνεία και σκωπτική διάθεση τη θεωρία που διακινούν από τα κεντρικά ότι η προοπτική της εξουσίας θα αμβλύνει τη δυσφορία τους και θα τους οδηγήσει ως τις κάλπες. 
Η οργή των στελεχών δεν έχει να κάνει μόνο με τη γραμμή που τηρεί η Νέα Δημοκρατία σε σημαντικά, μείζονος σημασίας ζητήματα αλλά και με την αλαζονική - διχαστική τακτική που ακολουθεί στο εσωτερικό της παράταξης τόσο ο Κυρ. Μητσοτάκης όσο και οι σκληρός πυρήνας των συνεργατών του. Στελέχη με μακρά θητεία και μεγάλη προσφορά στο κόμμα, αλλά και νεότερα, όχι απλώς δεν μετέχουν στα όργανα και δεν έχουν λόγο στις αποφάσεις ή έχουν πλήρως περιθωριοποιηθεί, αλλά ταυτόχρονα γίνονται αποδέκτες μηνυμάτων από τα ηγετικά κλιμάκια ότι είναι και... ανεπιθύμητοι. Γεγονός που δικαιολογημένα έχει προκαλέσει την αγανάκτησή τους. Με εξαίρεση δε τους βουλευτές - πολιτευτές που θέλουν να διαφυλάξουν το πολιτικό τους μέλλον, οι υπόλοιποι δεν χάνουν την ευκαιρία να εκδηλώσουν τα... συναισθήματα που τρέφουν για την ηγεσία. 
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις τους είναι το γεγονός ότι σημαντικός αριθμός από αυτά τα στελέχη (και ψηφοφόροι) δηλώνει αποφασισμένος να μη στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές. Οι πλέον θερμόαιμοι εξ αυτών απειλούν ότι τη συγκεκριμένη ημέρα θα πάνε εκδρομή! Ο κομματικός πατριωτισμός των συγκεκριμένων στελεχών έχει σε μεγάλο βαθμό υποχωρήσει, σε σημείο να βάζουν σε δεύτερη μοίρα το συμφέρον της παράταξης, αρκεί να πληγεί ανεπανόρθωτα ο Κυρ. Μητσοτάκης. Έτσι φτάνουν στο σημείο να... εύχονται είτε να μην καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις εκλογές και να πάει σε νέες εκλογές με την απλή αναλογική, είτε -οι πιο «μοχθηροί»- να γίνει πρωθυπουργός και την επόμενη ημέρα να του... σκάσει στα χέρια το τέταρτο Μνημόνιο. 
Η κατάσταση που επικρατεί στα ενδότερα της Νέας Δημοκρατίας είναι πρωτόγνωρη και όπως ομολογούν παλαιά στελέχη είναι κατά πολύ χειρότερη από την περίοδο που αρχηγός ήταν ο αείμνηστος Μ. Έβερτ. Όσοι συνομιλητές επισημαίνουν στα στελέχη που δηλώνουν αποφασισμένοι στις επόμενες εκλογές ακόμη και να στηρίξουν άλλα κόμματα (!), εκείνοι επικαλούνται... θεωρίες συνωμοσίας από το παρελθόν. Υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι στις εκλογές του 1996 αλλά και του 2000 οι Μητσοτακικοί -ένα τμήμα τους τουλάχιστον- δεν είχαν στηρίξει (ή και είχαν υπονομεύσει) τον Μ. Έβερτ και τον Κ. Καραμανλή αντίστοιχα. Το ίδιο μάλιστα είχαν κάνει -ισχυρίζονται τα στελέχη- και στις εκλογές του Μαΐου επί αρχηγίας Αντ. Σαμαρά. «Τώρα ήρθε η σειρά του Κυρ. Μητσοτάκη να εισπράξει το αντίτιμο», λένε χαρακτηριστικά. Ακόμη κι αν τα στελέχη αυτά δεν κάνουν πράξη τις απειλές τους, η τωρινή στάση τους αντανακλά τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στα ενδότερα της παράταξης.
Γ.Ζ.
ΠΑΡΟΝ