«Το μνημόνιο είναι υπό αναθεώρηση εντός και εκτός Ελλάδας»

«Δύσκολη η θέση της χώρας μας», λέει ο επίτιμος Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Παναγιώτης Γεννηματάς
«Η θέση της χώρας μας είναι απελπιστικά δύσκολη αυτή τη στιγμή. Χρειάζεται η ενεργή συμμετοχή των πολιτών προς την κατεύθυνση της αναζήτησης των καλύτερων, δυνατόν, διαχειριστών της δυσκολότερης συγκυρίας στην μεταπολεμική μας ιστορία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επίτιμος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Παναγιώτης Γεννηματάς.

Όπως είπε «με την έναρξη του φθινοπώρου είναι σαφές ότι αναθεωρούνται όλα τα προγράμματα και όλοι οι στόχοι. Το ίδιο το μνημόνιο βρίσκεται υπό αναθεώρηση μέσα και έξω από την Ελλάδα» και συμπλήρωσε ότι, «πιστεύω ότι θα έχουμε σημαντικές

μεταβολές, έτσι ώστε να ενσωματωθεί το μέγεθος του προβλήματος μέσα στο μνημόνιο και θα παραταθεί ο χρόνος επιτεύξεως των στόχων».

Ειδικότερα δε, όσον αφορά τις ευθύνες των πολιτών στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο επίτιμος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων είπε ότι «οι ευθύνες των πολιτών είναι μεγάλες. Ναι μεν είναι τα θύματα μιας απελπισμένης προσπάθειας να συγκεντρωθούν χρήματα, στον βαθμό όμως που υφίστανται αυτή την, άδικη εν πολλοίς, αφαίμαξη, έχουν την υποχρέωση να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους ως πολίτες και ως φορολογούμενοι και να αναζητήσουν, για την ερχόμενη πενταετία, την καλύτερη δυνατή κυβέρνηση που θα υπερασπίσει την αποτελεσματικότητα και την εθνική αξιοπρέπεια».
newsbeast

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια