Τον χάσαμε τον Καλλικράτ πατριώτ…

Γράφει ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος


Ίσως αυτές οι εκλογές του Νοέμβρη να είναι οι πλέον απωθητικές για τον πολίτη. Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι, είναι οι εκλογές που έχουν άμεση επίπτωση στην καθημερινότητα του, στην ποιότητα της ζωής του, αλλά και στην ανάπτυξη του τόπου του.
Δυστυχώς, στην Ελλάδα η Τοπική Αυτοδιοίκηση εκφυλίστηκε από τα ξεκινήματα της ακόμη. Εκφυλίστηκε γιατί δεν την άφησαν ποτέ ανεξάρτητη τα πολιτικά κόμματα, και γιατί η ίδια βολεύτηκε σε αυτή την κατάσταση και δεν διεκδίκησε τον κομβικό ρόλο που πρέπει να έχει.
Είναι εφιαλτικό, και το βλέπουμε και πρακτικά αυτό, για μία χώρα να έχει παράλληλα πρόβλημα και σε κεντρικό και σε περιφερειακό επίπεδο διοίκησης. Κάπως έτσι έχασε η Ελλάδα το τρένο της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας.
Και τώρα; Το τρένο φαίνεται πως χάνεται για μία ακόμη φορά. Γίνεται μία φιλόδοξη προσπάθεια που μεταφέρει ουσιαστικές αρμοδιότητες στην Τ.Α. χωρίς όμως παράλληλα να έχει .............
εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των πόρων. Παράλληλα, το πολιτικό προσωπικό,
στην συντριπτική του πλειονότητα, που καλείται να εφαρμόσει την αλλαγή στη δομή της Τ.Α. είναι αυτό που στάθηκε τροχοπέδη στην προηγούμενη.

Πάμε σε εκλογές με αδιαφανείς πολιτικές συνισταμένες, χωρίς προγράμματα και πλατφόρμες, μόνο με σημαιάκια υπέρ και κατά του μνημονίου.
Τον χάσαμε τον Καλλικράτ πατριώτ… μόνο που μαζί με αυτόν θα χάσουμε για μία ακόμη φορά και την ανάπτυξη της περιφέρειας.
kafeneio-gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια