«Κοινωνικά Παντοπωλεία» Καλύπτουν βασικές ανάγκες

  Το σχολείο ξεκίνησε και για κάποια παιδιά μία σάκα, ένα παντελόνι ή ένα ζευγάρι παπούτσια αποτελεί βασική προϋπόθεση για να παρουσιαστούν μπροστά στους συμμαθητές του. Οι γονείς τους, όμως, δεν μπορούν να ανταποκριθούν σ' αυτές τις απαιτήσεις, είτε επειδή είναι άνεργοι ή πολύτεκνοι, είτε επειδή είναι μετανάστες και βρέθηκαν στην Ελλάδα με τα απολύτως απαραίτητα. 

    Οι "Τράπεζες Ρούχων", που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη, ήρθαν για να καλύψουν -στο μέγεθος που μπορούν- κάποιες από τις βασικές ανάγκες αυτές και εφοδιάζουν άπορες οικογένειες με τα αγαθά που απαιτούνται για να προχωρήσουν, με ψηλά το κεφάλι, τη ζωή τους. Τούς παρέχονται είδη ένδυσης, υπόδησης ή είδη σπιτιού, τα οποία προέρχονται από προσφορές άλλων συμπολιτών
και είναι σε καλή κατάσταση.

    Εκτός από το Δήμο Μενεμένης, «Τράπεζα Ρούχων» λειτουργεί στο Δήμο Νέαπολης, ενώ πρόσφατα ιδρύθηκε και στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Επίσης, «Τράπεζα Ρούχων και Τροφίμων» λειτουργεί και η ΑΡΣΙΣ, όπου συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης, ένδυσης και παιχνιδιών, τα οποία στη συνέχεια διανέμει σε άπορες οικογένειες.

    «Κοινωνικά Παντοπωλεία» και λαϊκές αγορές

    Βασική ανάγκη του ανθρώπου είναι η τροφή και την ανάγκη αυτή προσπαθούν να καλύψουν τα "Κοινωνικά Παντοπωλεία". Μερικές εκατοντάδες οικογένειες, άνεργοι και ηλικιωμένοι, αναζητούν στήριγμα σ' αυτά, αφού κάθε λίγες εβδομάδες ή μήνες μπορούν να παραλάβουν είδη διατροφής και υγιεινής.

    Περίπου 15 ελληνικές πόλεις διαθέτουν, σήμερα, «Κοινωνικά Παντοπωλεία» και οι οικογένειες επιλέγονται με συγκεκριμένα κριτήρια από τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων, ενώ εναλλάσσονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια