«Επικίνδυνη επένδυση τα δομημένα για ασφαλιστικά ταμεία»

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ

Ο νυν πρόεδρος και πρώην αντιπρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ, Κώστας Τσουπαρόπουλος, κατέθεσε σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων.

Σύμφωνα με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην Επιτροπή, ο κ. Τσουπαρόπουλος επιβεβαίωσε ότι το επίμαχο δομημένο ομόλογο ήταν πράγματι ένα νέο και άγνωστο προϊόν, επικίνδυνο για το χαρτοφυλάκιο ενός ασφαλιστικού ταμείου.

Επίσης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν ότι ο μάρτυρας, «ανέδειξε το γεγονός ότι μήνες πριν τις επικείμενες εκδόσεις, τόσο οι εμπλεκόμενες χρηματιστηριακές εταιρίες όσο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία

είχαν ενημερωθεί, ενώ κατέδειξε ως μόνη πιθανή πηγή ενημέρωσης, το ίδιο το υπουργείο Εργασίας που επόπτευε τα Ταμεία».

Ακόμα, υποστήριξαν ότι «ο κ. Τσουπαρόπουλος, ανέφερε ότι την έκδοση των δομημένων ομολόγων την έκανε το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ήταν και το μόνο που θα μπορούσε να παρέχει διαβεβαιώσεις ότι θα πραγματοποιηθούν οι επικείμενες εκδόσεις».

«Για να φθάσουν αυτές οι διαβεβαιώσεις στις χρηματιστηριακές εταιρίες και στα Ταμεία, θα πρέπει, κατά τα συμπεράσματα του μάρτυρα, να υπήρξε συνεργασία σε πολιτικό επίπεδο μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και Εργασίας ενώ το πρόσωπο που χειρίστηκε αυτόν τον συντονισμό πρόκρινε τον γενικό γραμματέα κ. Κουρή, ενώ διατύπωσε αμφιβολίες για εμπλοκή του Π. Δούκα και απέκλεισε εμπλοκή του Γιώργου Αλογοσκούφη», πρόσθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια