"Τσουχτερές" ποινές για φοροδιαφυγή- θα επιβάλλεται η ποινή φυλάκισης ή κάθειρξης

Πιο αυστηρές γίνονται οι ποινές για φοροδιαφυγή σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την περαίωση που κατατέθηκε στη Βουλή. Μεταξύ άλλων, σε αυτό προβλέπεται ότι η μη έκδοση περισσοτέρων από δέκα αποδείξεων, αξίας άνω των 500 ευρώ θα οδηγεί σε ποινή λουκέτου για 48 ώρες τα καταστήματα. Παράλληλα, με το νομοσχέδιο μειώνονται δραστικά τα όρια της φοροδιαφυγής πάνω από τα οποία θα επιβάλλεται η ποινή φυλάκισης ή κάθειρξης ενώ προσδιορίζεται ως αρμόδιο δικαστήριο για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής , πλημμελήματα ή κακουργήματα κατά περίπτωση το τριμελές πλημμελειοδικείο ή τριμελές εφετείο κακουργημάτων του τόπου της έδρας του φορολογούμενου ή της επιχείρησης. 


      Mόνο οι μεγαλοοφειλέτες ωφελούνται από τις ρυθμίσεις της περαίωσης ενώ οι ιδιοκτήτες ακινήτων αδικούνται ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο σύμφωνα με τις επισημάνσεις που έγιναν από τους εκπροσώπους επαγγελματικών και επιχειρηματικών κλάδων στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας συνέντευξη Τύπου για τα θέματα της περαίωσης και της επικείμενης νέας αύξησης των αντικειμενικών αξιών.

    Στη συνέντευξη μετείχαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δ. Παξινός, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης, ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στρ. Παραδιάς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών και Οικοδομικών Επιχειρήσεων Ελλάδος κ. Δ. Καψιμάλης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Αθ.Κατσίκης, ο γεν. γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων Ελλάδος κ. Γ. Καββαθάς, ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης κ. Διονύσης Χιόνης, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας κ. Κ. Βλαχάκης.

    Από τους εκπροσώπους επαγγελματικών και επιχειρηματικών κλάδων επισημάνθηκε ότι τόσο το ύψος της πρώτης δόσης για την περαίωση όσο και ο αριθμός των δόσεων είναι τέτοια που εξυπηρετούν τους μεγαλοαπατεώνες, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσαν ότι ενώ δίνεται άφεση αμαρτιών στους μεγαλοαπατεώνες την ίδια ώρα διώκεται η ακίνητη περιουσία. Σημειώθηκε δε ότι σε μια ενδεχόμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών οι ιδιοκτήτες θα είναι έρμαια στην τσιμπίδα του εφοριακού καθώς αποτελούν πλέον εύκολο στόχο, σημειώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα μπει ταφόπλακα στην κτηματαγορά. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια