Παπαρήγα:"Επικίνδυνη η ψήφος σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ"

«Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ είναι άκρως επικίνδυνη», δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα σε σημερινή συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε ότι χαμένη ψήφος για το λαό είναι και αυτή που πάει σε αναχώματα, εννοώντας διάφορους υποψήφιους που κατέρχονται στις εκλογές ως ανεξάρτητοι. 

    Αντίθετα, είπε η κα Παπαρήγα, η ενίσχυση του ΚΚΕ με την υπερψήφιση των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι «το κλειδί στις 7 Νοέμβρη για να δυναμώσει η ελπίδα και η αποτελεσματικότητα της λαϊκής πίεσης και αντεπίθεσης».

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την τακτική που θα ακολουθήσει το ΚΚΕ στον δεύτερο γύρο των εκλογών για τους ΟΤΑ, η κα Παπαρήγα είπε ότι το κόμμα της θα πάει να ψηφίσει, γιατί αποχή σημαίνει ότι κάποιος δεν έχει γνώμη,
ωστόσο δήλωσε ότι η θέση του κόμματος είναι «λευκό ή άκυρο».

    Η κα Παπαρήγα αναφέρθηκε, κατά κύριο λόγο, στις εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής και στα ιδιαίτερα προβλήματα του λεκανοπεδίου. Ειδικότερα αναφέρθηκε στο «Ελληνικό» και το «Πάρκο Τρίτση», η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ λέγοντας ότι μπορούν να αποτελέσουν έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής, αλλά, όπως τόνισε, κινδυνεύουν να θυσιαστούν στο βωμό της εμπορευματοποίησης της γης. 

    Για την ΝΔ είπε ότι εμφανίζεται ως νέο κόμμα, που τελείωσε με το πρόσφατο και απώτερο παρελθόν, ωστόσο, πρόσθεσε , σε τίποτα δεν έχει αλλάξει τη στρατηγική της. 

    Η Γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη με τρία ψηφοδέλτια, εννοώντας τους κ.κ. Σγουρό, Δημαρά και Μητρόπουλο, και σημείωσε - αναφερόμενη στους δύο τελευταίους - ότι είναι «δίχτυα για τον εγκλωβισμό της λαϊκής δυσαρέσκειας». 

    Η κα Παπαρήγα εξέφρασε τις αμφιβολίες της για την ποιότητα των δημοσκοπήσεων που έχουν δημοσιευθεί.

    Αναφορικά με την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ για την κάλυψη των αναγκών ενόψει των εκλογών, η κα Παπαρήγα κατ’ αρχήν διερωτήθηκε που θα βρουν τα χρήματα οι κ.κ. Κικίλιας και Σγουρός - που στηρίζονται από τα δύο μεγάλα κόμματα και πρόσθεσε ότι το κόμμα της θα καταθέσει στη Βουλή, με κάθε λεπτομέρεια, όλα όσα προβλέπονται, με πλήρη διαφάνεια, αλλά, σημείωσε, ότι «το κουπόνι δεν θα το καταργήσουμε». 

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι το κόμμα της δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα ονόματα, εκτός και αν το θέλουν οι ίδιοι, όσοι ενισχύουν το ΚΚΕ.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ, η κα Παπαρήγα δήλωσε ότι είναι πολύ εύκολο να συμμαχήσεις με πρόσωπα, το δύσκολο, όμως, είναι να οικοδομηθεί μία πολιτική συμμαχία. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια