3ο ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ CIVPRO ΚΑΙ 5η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ WROCLAW ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ, 23 – 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011


Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης φιλοξενήθηκε στο Wroclaw της Πολωνίας 23 και 24 Νοεμβρίου το 3ο Διαπεριφερειακό Συνέδριο του έργου CIVPRO με θέμα τις «Περιφερειακές Πολιτικές Πρόληψης & Αντιμετώπισης Καταστροφών». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το «Ινστιτούτο Μετεωρολογίας & Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων», ενώ το παρών
έδωσαν εκπρόσωποι όλων των εταίρων του έργου με συντονιστή τον Επικεφαλής Εταίρο που είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (GR). Την Περιφέρεια ΑΜΘ εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης, κος Παύλος Δαμιανίδης ο οποίος και πραγματοποίησε χαιρετισμό κατά την έναρξη των εργασιών, δίνοντας την εικόνα των καταστροφών που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια μας κάθε χρόνο αλλά και την επιτακτική ανάγκη συνεργειών για την πρόληψη και αντιμετώπισή τους. Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν πολιτικοί εκπρόσωποι της περιοχής ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία του έργου είχαν οι εισηγήσεις ακαδημαϊκών και υπηρεσιακών παραγόντων.  
Την επομένη μετά τη λήξη του Διαπεριφερειακού Συνεδρίου, 25 Νοεμβρίου, έλαβε χώρα η Επιτροπή Καθοδήγησης του έργου, στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Σπύρος Αρσενίου, διαχειριστής του έργου και Βασίλης Λεπίδας, στέλεχος του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Διεθνών Σχέσεων της ΠΑΜ-Θ. Κατά τη διάρκεια της Επιτροπής εξετάστηκαν οι επόμενες δράσεις του έργου καθώς και η εξέλιξη του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια