Μανώλης Όθωνας: «Σε πέντε μήνες θα έχει κατασκευασθεί ο φράχτης στον Έβρο»


Η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο αποτελεί προτεραιότητα δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, στη διάρκεια περιοδείας του σε σημεία - κλειδιά της περιοχής για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης. Όπως ανακοίνωσε, σε λίγες εβδομάδες θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος εργολάβος και ο φράχτης θα έχει ολοκληρωθεί σε πέντε μήνες.

«Σε λίγες εβδομάδες, μετά τον προσυμβατικό έλεγχο της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα εγκατασταθεί η ανάδοχος εταιρεία για να ξεκινήσει το έργο του τεχνητού εμποδίου, στη
χερσαία ζώνη. Με την ολοκλήρωση του θα υπάρξει μια καλύτερη επιχειρησιακή στόχευση η οποία ενδεχομένως και θα ενισχυθεί με πλωτά μέσα επιτήρησης της παραποτάμιας περιοχής. Με αυτούς τους τρόπους προσδοκούμε η επιτήρηση των συνόρων μας, μέσα στο 2012 να παρουσιάσει σημαντική και ουσιαστική βελτίωση» δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Όσον αφορά την κατασκευή νέων κέντρων κράτησης, ο κ. Όθωνας ανέφερε πως στην περιοχή προβλέπονται μόνο σύγχρονα κέντρα πρώτης υποδοχής παρανομών μεταναστών, για την καλύτερη διαχείριση των εισερχόμενων μεταναστών, την ταυτοποίηση τους και τον υγειονομικό τους έλεγχο, καθώς και ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για μακροχρόνια κράτηση μεταναστών.
Σημειώνοντας ότι η Ελλάδα και ειδικά ο Έβρος καλείται να διαχειριστεί ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα με πολλές διαστάσεις, ο κ. Όθωνας σημείωσε:
«Είναι γνωστά τα προβλήματα, αλλά πρέπει να τονίσω ότι για πρώτη φορά υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης μεταναστευτικών ροών στη χώρα, που έχει εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και χρηματοδοτεί την υλοποίησή του. Πιστεύουμε πως ξεπερνώντας μια σειρά δυσκολίες που πάντα υπάρχουν όταν εφαρμόζεις ένα σχέδιο διαχείρισης τόσο ευαίσθητων θεμάτων, θα υπάρξει και συνέχεια και αποτελέσματα θεαματικά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια