Υπέρ της απόφασης Σαμαρά για την επιστολή η πλειοψηφία, σύμφωνα με δημοσκόπηση


Θετική άποψη εκφράζει η πλειοψηφία σχετικά με την απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο, αλλά και να στείλει επιστολή με την οποία να δεσμεύεται για την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που δημοσιεύεται στον «Τύπο της Κυριακής», ποσοστό 60% των ερωτηθέντων, επιδοκιμάζει το «ναι» του προέδρου της ΝΔ στη στήριξη της μεταβατικής κυβέρνησης. Μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 75%!  Σε ό,τι έχει να κάνει με την επιστολή προς τους «ισχυρούς» της Ευρώπης και του ΔΝΤ όπου ξεκαθαρίζει τις θέσεις του κόμματος και ανάβει το πράσινο φως για την εκταμίευση της έκτης δόσης, το 62% των ερωτηθέντων εκφράζει θετική άποψη, ποσοστό το οποίο αυξάνεται στο 74% μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

Σωστή θεωρούν την κίνηση του κ. Σαμαρά να στείλει την επιστολή και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι τάσσονται και υπέρ της συμμετοχής της ΝΔ στην κυβέρνηση, σε ποσοστό 51%.
Παράλληλα, το 50% όσων συμμετείχαν στην έρευνα, θεωρεί αδικαιολόγητη την απαίτηση των δανειστών για υπογεγραμμένη επιστολή δέσμευσης και από τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που υποστηρίζουν τη μεταβατική κυβέρνηση, άποψη με την οποία συμφωνεί και το 63% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Προβληματισμός για το αύριο
Ένα άλλο συμπέρασμα το οποίο προκύπτει από την έρευνα, είναι ότι γενικός είναι ο προβληματισμός, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα, σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Είναι ενδεικτικό, ότι το 43% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση με τη σημερινή κυβέρνηση θα εξελιχθεί με τον ίδιο τρόπο που θα εξελισσόταν και με την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ επιδείνωση βλέπει το 28,5% των ερωτηθέντων. Οι «αισιόδοξοι» πολίτες οι οποίοι εκτιμούν ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, δεν ξεπερνούν το 20%. Αντίστοιχη είναι η εικόνα που υπάρχει στα εσωτερικά των κομμάτων, καθώς το 42% των ψηφοφόρων της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ «βλέπουν» ότι δε θα υπάρχει καμία διαφορά στην πορεία της οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια