ΕΚΠΟΜΠΗ ΔΕΛΤΑ TV- ΠΙΟ ΨΗΛΑ, ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ (VIDEO)

Στο πρώτο μέρος της 8ης εκπομπής φιλοξενούνται οι προπονητές βόλλεϋ των ομάδων ΠΑΟΚ, Ηρακλή και Καλαμαριάς (Γιάννης Μέλκας, Σωκράτης Τσιουμάκας και Χρήστος Πάτρας) και οι Θρακιώτες παίκτες του βόλλεϋ Θοδωρής Μποζίδης (Ηρακλής) και Κώστας Γκιρτζίκης (ΠΑΟΚ), οι οποίοι συμμετείχαν στον όμιλο του League Cup που διεξήχθη στην Αλεξ/πολη.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Μέλκας χαρακτηρίζει έξυπνη ιδέα την διεξαγωγή του League Cup, ωστόσο, προτείνει την διεξαγωγή του στην αρχή της σεζόν ώστε να λειτουργήσει ως τουρνουά προετοιμασίας για τις ομάδες.
Ο βοηθός προπονητή του Ηρακλή Σωκράτης Τζιουμάκας μιλά για τα τουρνουά μίνι βόλλεϋ που έγιναν ενδιάμεσα στους αγώνες και αναπτύσσουν τον «σπόρο» του βόλλεϋ σε περιοχές που αγαπάνε το άθλημα. 

Ο προπονητής της Καλαμαριάς Χρήστος Πάτρας πιστεύει ότι ο νέος θεσμός παρά τα οικονομικά προβλήματα είναι κίνητρο για τις ομάδες και ιδιαίτερα για τις μικρότερες και αυτές που βασίζονται σε γηγενείς παίκτες.

Και οι τρεις προπονητές δεν παρέλειψαν να αναλύσουν το φετινό πρωτάθλημα, την πορεία της ομάδας τους, αλλά και να παινέψουν το Εβρίτικο βόλλεϋ. Ο πρώην διεθνής Θοδωρής Μποζίδης με καταγωγή από την Ορεστιάδα μιλά για την πορεία του από τον Έβρο, στα μεγάλα σαλόνια της Α1, στην Εθνική, στην Ιταλία και τώρα στα 37 του ως βασικός στο φετινό φαβορί, τον Ηρακλή.

Για την μακρόχρονη πορεία του στην Α1 μιλά και ο Κομοτηναίος παίκτης Κώστας Γκιρτζίκης. Θυμάται την παρουσία της ΑΕ Κομοτηνής στην Α1, την εμπειρία του να παίξει σε όλες τις μεγάλες Ελληνικές ομάδες και τα κίνητρα που έχει ένας 36χρονος να συνεχίζει τον πρωταθλητισμό.

Στο δεύτερο μέρος φιλοξενείται το τμήμα κολύμβησης του ΓΑΣ Κομοτηνή με καλεσμένους τον προπονητή Αλέξανδρο Μπεκιάρη και τον 16χρονο πρωταθλητή Γιώργο Κοτσαμπάση. Ο κόουτς αφού μας δίνει κάποια ιστορικά στοιχεία του τμήματος, αναλύει τις ιδιαιτερότητες της περιοχής στο άθλημα της κολύμβησης, αλλά και τις δυσκολίες που έχει το τμήμα να επιβιώσει σε ένα τόσο δυσμενές περιβάλλον. Μιλά για την μετακόμιση στο Πανεπιστημιακό κολυμβητήριο και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το φλέγων θέμα της αγοράς πετρελαίου στην πισίνα. Μέσα στη δίνη των προβλημάτων θετική φαντάζει η συγχώνευση δυνάμεων που μάλλον προωθείται στην Κομοτηνή μεταξύ των εκεί συλλόγων.

Ο νεαρός αθλητής μας δίνει το βιογραφικό του, μας αναλύει τις δυσκολίες του πρωταθλητισμού και τονίζει την ανάγκη στήριξης της οικογένειας στις προσπάθειες ενός αθλητή. Αγωνιά κι αυτός για τα προβλήματα επιβίωσης της «κολύμβησης» στην Κομοτηνή, παρόλα αυτά βάζει στόχους και ελπίζει να τους πετύχει.


Επιμέλεια - Παρουσίαση: Κώστας Πατερόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια