Συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού – Τουρισμού της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στο Σουφλί


Στην πόλη του μεταξιού, στο όμορφο Σουφλί, συνεδρίασε την προηγούμενη Παρασκευή η Επιτροπή Πολιτισμού- Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.
 Επιτροπή  όπως είναι γνωστό συνεδριάζει  κάθε φορά σε διαφορετική πόλη  της Περιφέρειας και η συνεδρίασή  της συνοδεύεται από μία σειρά  συναντήσεων με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων στον Πολιτισμό και στον Τουρισμό.

Στο Σουφλί η Επιτροπή συνεδρίασε στην φιλόξενη αίθουσα του Δημαρχείου, όπου ο  Δήμαρχος κ. Βαγγέλης Πουλίλιος και  οι συνεργάτες του φρόντισαν τα πάντα  για την επιτυχία της συνάντησης.
Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τα μέλη της Επιτροπής, αναφέροντας ταυτόχρονα τόσο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου, όσο και τα προβλήματα που υπάρχουν. Μέσα από μία προβολή φωτογραφιών γνώρισαν και την πολιτιστική κληρονομιά, ενώ οι εκπρόσωποι των φορέων μίλησαν για την δυναμική του Σουφλίου, ενώ παρουσίασαν τις προτάσεις τους.
Στην συνεδρίαση παρέστησαν και μίλησαν εκπρόσωποι του Πολιτισμού και του Τουρισμού  από την Θράκη, όπως ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, οι εκπρόσωποι των Λουτρών Τραιανούπολης, ο Πρόεδρος του Φορέα διαχείρισης Δαδιάς Έβρου, οι Πρόεδροι των Επαγγελματοβιοτεχνών του Σουφλίου, αλλά και εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματίων.
Τον λόγο πήραν στην συνέχεια τα περισσότερα μέλη της Επιτροπής τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας όλων των Π.Ε της Περιφέρειας. Τοποθέτηση και προτάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής έκανε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού- Τουρισμού κ. Κωνσταντίνος Παπακοσμάς αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της Περιφέρειας και της Επιτροπής για την ανάδειξη της ΑΜΘ ως τόπου προορισμού όλο τον χρόνο.
Στην συνέχεια με πρωτοβουλία του Δήμου, οι Περιφερειακοί  Σύμβουλοι επισκέφθηκαν τα Μουσεία μεταξιού που υπάρχουν στο Σουφλί, ενώ τέλος γεύτηκαν τις παραδοσιακές νοστιμιές και δοκίμασαν το φημισμένο τσίπουρο Σουφλίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια