ΠΟΣΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ AIDS;


Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής – Τοπική Επιτροπή Αλεξανδρούπολης, με αφορμή την Παγκόσμια  Ημέρα για το AIDS (1η Δεκεμβρίου), σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει με θέμα “Θετικές Ιστορίες” την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 17:00 στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
Θα πραγματοποιηθεί προβολή ταινίας, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσουν εξαίρετοι Καθηγητές Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. 
Το πρόγραμμα  της ημερίδας έχει ως εξής: 
17:00 Έναρξη – Χαιρετισμοί 
17:15 Προβολή ταινίας 
19:15 “HIV/AIDS – 30 χρόνια πανδημίας”
      Μαλτέζος  Ευστράτιος – Καθηγητής Παθολογίας ΔΠΘ 
19:45 “AIDS και Κατάθλιψη”
      Αρβανίτη  Αικατερίνη – Επιμελήτρια Ψυχιατρικής  Κλινικής 
20:15 Συζήτηση-Συμπεράσματα 
20:30 Ευχαριστίες – Λήξη 
Επιπλέον, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 10:30 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική δράση (street action) στο κέντρο της πόλης, μπροστά από το Δημαρχείο για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το AIDS και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα με διανομή φυλλαδίων και προφυλακτικών. 
Τι  είναι η HelMSIC; 
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (Hellenic Medical Students' International Committee - HelMSIC) είναι ένα ανεξάρτητο σωματείο μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού, μη πολιτικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1958 από φοιτητές ιατρικής και σήμερα αποτελείται από 7 τοπικές επιτροπές, μία σε κάθε πόλη όπου εδράζεται Ιατρική Σχολή. Κύριος σκοπός της είναι οι εκπαιδευτικές ανταλλαγές φοιτητών ιατρικής και η προώθηση της υγείας. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site www.helmsic.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια