Η Ντόρα Μπακογιάννη στη Liberation


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας συνεχίζοντας τις διεθνείς παρεμβάσεις της, συμμετείχε στο ετήσιο φόρουμ της γαλλικής εφημερίδας Liberation με θέμα: «Βρίσκεται η Ελλάδα υπό ευρωπαϊκή κηδεμονία;».
Βρίσκεται η Ελλάδα υπό ευρωπαϊκή κηδεμονία;
Στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών οι Έλληνες κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια να ξεπεράσουν προβλήματα δεκαετιών. Το μεγάλο και δυσλειτουργικό κράτος, οι
πελατειακές σχέσεις και η διαφθορά εμπόδιζαν την ορθή ανάπτυξη της χώρας και των πολιτών της.
Η λογική ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό Ευρωπαϊκή κηδεμονία απαξιώνει την προσπάθεια του ελληνικού λαού και υπονομεύει το μεγάλο εγχείρημα της αλλαγής. Η πλειοψηφία των Ελλήνων συμμετέχει οικειοθελώς στην προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό της χώρας και την υιοθέτηση των αναγκών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Οι θυσίες του ελληνικού λαού στοχεύουν στη δημιουργία ενός κράτους περισσότερο αποτελεσματικού, ενός κράτους με διαφάνεια και με μικρότερο λειτουργικό κόστος.
Η Ελλάδα δεν βρίσκεται υπό κηδεμονία. Άλλωστε θα ήταν άδικο να συνδέεται η πολιτική αδυναμία των διαφόρων κυβερνήσεων με τις δυνατότητες ενός λαού.
Οι Έλληνες, λαός εργατικός και υπερήφανος, αγωνίζονται να αλλάξουν τη χώρα τους επειδή είναι και αισθάνονται αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια