Άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου ζητά ο Κ. Μητσοτάκης

Την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου όσο γίνεται πιο γρήγορα, ζήτησε με παρέμβασή του από την Κρήτη ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης, σε δηλώσεις που έκανε, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, χαρακτήρισε τον Λουκά Παπαδήμου ως μια προσωπικότητα η οποία έχει γνώση του αντικειμένου και ευρωπαϊκό και διεθνές κύρος, ενώ για το θέμα των εκλογών είπε ότι κανείς εχέφρων άνθρωπος και πατριώτης Έλληνας δεν είναι δυνατόν να ζητήσει να διακοπεί το έργο αυτής της κυβέρνησης.
Όπως είπε, η Ευρώπη αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, η φάση που περνά σήμερα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και πολύ δύσκολη. Νομίζω, τόνισε, ότι «οι εξελίξεις είναι τέτοιες που απαιτούν να ληφθούν μεγάλες και δύσκολες αποφάσεις σε σύντομο χρόνο», ενώ εξέφραζε την εκτίμηση ότι η Ευρώπη δεν είναι ώριμη και έτοιμη για να πάρει τις αποφάσεις αυτές.

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η εφαρμογή τους το ταχύτερο δυνατόν, αποτελεί το κοινό χρέος όλων Ελλήνων που ενδιαφέρονται για την πορεία του τόπου μας. Τόνισε επίσης, ότι επελέγη ως πρωθυπουργός «μια προσωπικότητα η οποία έχει και γνώση του αντικειμένου και ευρωπαϊκό και διεθνές κύρος και το ακόμα πιο σημαντικό ότι η κυβέρνηση αυτή στηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού Κοινοβουλίου και ιδιαίτερα από τα δυο μεγάλα κόμματα».
Ο κ. Μητσοτάκης, είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει από τα λόγια στα έργα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μπουχτίσαμε από λόγια και υποσχέσεις. Ο τόπος έχει ανάγκη να κυβερνηθεί είναι ανάγκη να παρθούν ορισμένες γρήγορες αποφάσεις που να αναφέρονται στην καθημερινότητα».
Σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι οι εκλογές θα γίνουν και πρέπει να γίνουν όσο γίνεται πιο γρήγορα, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι δυνατόν κανείς εχέφρων -όπως είπε- άνθρωπος και πατριώτης Έλληνας να πει ότι πρέπει να διακοπεί καλά και σώνει το έργο αυτής της κυβερνήσεως που είναι η σωτηρία της πατρίδος με την κυριολεξία της λέξεως, για να γίνουν μια ώρα γρηγορότερα οι εκλογές.
Μιλώντας για τα θέματα ανάπτυξης εκτίμησε πως είναι πολύ δύσκολο και θα αργήσουν να έλθουν οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξουν διαδικασίες task force, όπως έγιναν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για να δοθεί προτεραιότητα στις εκκρεμείς εσωτερικές επενδύσεις.
Τέλος, αναφερόμενος στη Δημοκρατική Συμμαχία είπε ότι η θέση της δικαιώθηκε 100%, προσθέτοντας ότι ο ρόλος της θα είναι θετικός και σημαντικός.
http://www.eklogika.gr/news/6988

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια