Για ποιαν…Ελλάδα;


Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΟΥΣ  καλέσαμε να μας σώσουν κι αυτοί τσακώνονται. Για το κόμμα και  την παράταξη, για  το αύριο το δικό τους και το μεθαύριο της Ελλάδας, πικρό  και ζοφερό. Και, βέβαια, κρίνουμε απ’ αυτά που βλέπουμε και  ακούμε. Τα άλλα, τα πονηρά και (πολιτικά) πρόστυχα γίνονται απ’ τον καθένα για τους άλλους και πίσω απ’ την πλάτη του.
ΝΩΡΙΤΕΡΑ  τα «εύρισκαν». Ενωμένοι με τους δεσμούς των  προνομίων τους και  για το μέλλον των  παιδιών τους, συνεδρίαζαν  χαμογελώντας κι αποφάσιζαν ταχέως, ενίοτε αργά τη νύχτα κι άλλοτε κατεπειγόντως. Ομονοούντες και χωρίς αντιδράσεεις,
αντεγκλήσεις και αντιπερισπασμούς. Και ήταν να τους χαίρεσαι για την εθνική ενότητα και για το…αποτέλεσμα. Διόριζαν απ’ το παράθυρο, υπέγραφαν για τη βουλευτική τους ασυλία και για την μη ευθύνη υπουργών, για τις πολλαπλές συντάξεις και την ασφάλειά τους μέσα κι έξω απ’ τη βουλή, για τις υπερωρίες και την αμοιβή τους κι ύστερα έβγαιναν στο προσκήνιο για…εντυπώσεις. Με τσακωμούς και κοκορομαχίες που φέρνουν ψήφους.
ΚΡΑΤΗΣΕ το πανηγύρι όσο κράτησε κι έπεσε κρίση και βουβαμάρα. Κοιτάχτηκαν μεταξύ τους μετρώντας το πουγκί τους, είδαν την Ελλάδα να σφαδάζει και ξανάρχισαν παιχνίδι πονηρό. Με το κόμμα πάνω απ’ όλα και την προοπτική του, για την επανεκλογή τους και μιαν απ’ τα ίδια. Συρόμενοι και πιεζόμενοι προσήλθαν εις «γάμου κοινωνίαν» με ημερομηνία λήξης. Τους είδαμε και…συγκινηθήκαμε, τους λογαριάσαμε για σωτήρες και πήγε η ψυχή στον τόπο της.
ΚΙ  άρχισαν υπουργοί να βάλλουν κατά υπουργών κι άλλοι να τραβάνε  την ουρά τους έξω  μη τους φθείρει η εξουσία, ξέχωρα εκείνοι που πήραν τα…βουνά και δεν μετέχουν. Για να ρίχνουν πέτρες από μακριά και να κατηγορούν για συγκυβέρνηση κι ήταν οι ίδιοι που θα «συνεργάζονταν και με το διάβολο» και…συνεργάστηκαν.
Η επανεκλογή τους πάνω απ’ την Ελλάδα κι είναι το δράμα μας. Ο ψηφοφόρος τους σταμπάρει κι είναι το δράμα τους. Αύριο βγαίνουν στη γύρα, ανυποψίαστοι(;), μεθαύριο μετράνε ψηφοδέλτια και σταυρουδάκια κι αγαλλιάζει η καρδιά τους. Ωστόσο, λες να πάρουν το μάθημά τους του αποκλεισμού και της απόρριψης; Καμάρωσέ τους σε ρόλο ταχυδακτυλουργού που δεν θα σου αποκαλύψουν ποτέ τη λίστα με τους (Ελβετο)καταθέτες, το πόθεν έσχες και την πραγματική τους περιουσία και πάρε μέτρα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια