Πυρήνας του Κινήματος Χριστιανοδημοκρατικής Αναγέννησης στη Λευκάδα


Ένας ακόμα πυρήνας  του “Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος” για την Αναγέννηση της χώρας  και της παράταξης, δημιουργείται  στο νησί της Λευκάδας, μετά από συνάντηση που είχε ο Βουλευτής και συντονιστής του Κινήματος, Νίκος Νικολόπουλος, με πολιτικά στελέχη και νεολαίους του νησιού, οι οποίοι και θα αναλάβουν την πρωτοβουλία του πυρήνα Λευκάδας.

Κατά τη διάρκεια της  συνάντησης, ο κ. Νικολόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση πως η ραγδαία αποσύνθεση του πολιτικού σκηνικού – αποτέλεσμα της διαρκούς αναξιοπιστίας των κυβερνήσεων και της προφανούς αδυναμίας όσων διαχειρίστηκαν εξουσία να δώσουν νέα πνοή και ώθηση στην ελληνική κοινωνία και οικονομία – θα σηματοδοτήσει πολύ γρήγορα την ανάγκη νέων πολιτικών σχηματισμών, νέων προσώπων και ασφαλώς, νέων πολιτικών.

«Η φύση απεχθάνεται  τα κενά. Γι’ αυτό και είναι δεδομένο πως το κενό της νέας πολιτικής  πορείας που έχει ανάγκη η χώρα θα αναπληρωθεί από νέες δυνάμεις που θα προκύψουν, επιφέροντας τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος και αποκαθιστώντας την πολιτική ηθική, αξιοπιστία και συνέπεια» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αχαιός πολιτικός.

«Δυστυχώς, ο Α. Σαμαράς  επέλεξε τον δρόμο του Γ. Παπανδρέου. Πρόδωσε τις προεκλογικές εξαγγελίες και το πρόγραμμα της ΝΔ, υιοθετώντας πολιτική μνημονιακή λαίλαπας. Δεν διαπραγματεύτηκε, δεν εκμεταλλεύτηκε την εξάπλωση της κρίσης σε όλη την Ευρώπη και δεν ανέδειξε μια εθνική πολιτική, αναγκάζοντας το Βερολίνο να κάνει άμεσα τα βήματα που και πάλι θα κάνει, αλλά με την άνεση του χρόνου που συμφέρει την γερμανική πολιτική άρχουσα τάξη. Αυτό είναι ένα τεράστιο και τραγικό λάθος του Σαμαρά, ο οποίος βλέπει την οργή και την απόρριψη του ελληνικού λαού και γι’ αυτό ούτε που εμφανίστηκε στην εθνική επέτειο, ούτε και έστειλε κανένα κυβερνητικό στέλεχος να εκπροσωπήσει τη κυβέρνησή του στις διάφορες πόλεις της Ελλάδας» πρόσθεσε.

Με την ευκαιρία της  συνάντησης αυτής παράλληλα, ο κ. Νικολόπουλος, τόνισε πως και ο  υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, χρωστάει απέναντι στον εαυτό του και στην ελληνική κοινωνία ορισμένες απαντήσεις σχετικά με τα όσα έλεγε ως καθηγητής οικονομικών και των όσων πράττει τώρα, ως υπουργός. «Κάποτε, υποστήριζε πως το εργασιακό κόστος δεν συνιστά σημαντικό παράγοντα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Σήμερα πράττει διαφορετικά. Κάποτε υποστήριζε πως υπάρχει λάθος στην ευρωπαϊκή πολιτική, η οποία ευθύνεται για το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ βορά και νότου, σήμερα δεν λέει αυτό, αλλά κόβει συνέχεια από τους Έλληνες. Τελικά, άλλαξε άποψη ή μήπως υπηρετεί μια πολιτική στην οποία και ο ίδιος δεν πιστεύει; Και αν συμβαίνει αυτό, γιατί δεν έχει το θάρρος να το πει;» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια