Σταματάμε την καταστροφή τώρα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ


Το Περιφερειακό και τα Δημοτικά Συμβούλια Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής και Σαπών μετά από λεπτομερή διάλογο με επιστήμονες και από τις δύο πλευρές, απέρριψανομόφωνα τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που κατέθεσε η εταιρεία «Χρυσωρυχεία Θράκης» για το μεταλλείο του Περάματος Έβρου. Η αρνητική αυτή απόφαση συμβαδίζει με την άποψη που εδώ και χρόνια έχει εκφράσει το σύνολο των φορέων και των κατοίκων της περιοχής.

Το προσεχές διάστημα είναι πιθανή μία θετική απόφαση του Υπουργείου, αγνοώντας  τη βούληση της τοπικής κοινωνίας.

Γι’ αυτό το λόγο την Κυριακή 4 Νοεμβρίου διαδηλώνουμε στο Πέραμα  όλοι εμείς, οι κάτοικοι της περιοχής, οι φορείς, οι μαθητές, οι φοιτητές, οι Δήμαρχοι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση,  για:

·   να δείξουμε στην κυβέρνηση και στο Υπουργείο ότι εμείς αποφασίζουμε για τον τόπο μας και ότι αυτό δεν πρεπει να το αγνοήσουν.
·      να καταγγείλουμε την εταιρεία «Χρυσωρυχεία Θράκης» ότι εξαγοράζει συνειδήσεις και κάνει ανήθικη προπαγάνδα μέσω κάποιων τοπικών ΜΜΕ με υποσχέσεις και ψέματα.
·      να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν σταματάμε τον δίκαιο αγώνα μας, ακομή και εαν υπάρξει θετική Απάντηση του Υπουργειο- ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ρυχειωννατίαςαστροφή τύ γιατί η εγκατάσταση των χρυσωρυχείων θα σημάνει την οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή του τόπου μας.


Η αντίσταση στο χρυσό θάνατο είναι υπόθεση όλων μας, για την αξιοπρέπεια μας, την υγειά και το μέλλον των παιδιών μας.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου