Στην ελληνική Βουλή η συγκλονιστική ιστορία του Πομάκου ιμάμη!


Πάλι καλά! Τελικά είναι τόσο συνταρακτική αυτή η υπόθεση με τον Πομάκο ιμάμη του Σώστη, που έφτασε μέχρι και στη Βουλή – και μάλιστα όχι από έναν, αλλά από δώδεκα βουλευτές.Όλοι τους ανήκουν στη ΝΔ και χτες κατέθεσαν ερώτηση προς τον ημέτερο Υπουργό Εξωτερικών, στην οποία επισυνάπτουν τη συγκλονιστική επιστολή του ιμάμη προς τον μουφτή ΚομοτηνήςΜέτσο Τζεμαλή (βλ. την προηγούμενη ανάρτηση του«Προξενείο-Στοπ») και ζητούν μεταξύ άλλων την απέλαση του Τούρκου προξένου Ιλχάν Σενέρ και τη λήψη μέτρων εναντίον όσων υπονομεύουν την ελληνικότητα της Θράκης.Κάλλιο αργά, παρά ποτέ; Σίγουρα, αν και θα περιμένουμε βέβαια και την επίσημη αντίδραση της κυβέρνησης (και εννοείται φυσικά ότι κρατάμε ΠΟΛΥ μικρό καλάθι). Πολύ ενδιαφέρον πάντως (και εξόχως εύγλωττο) το ότι στους δώδεκα ερωτώντες βουλευτές,όπως θα παρατηρήσετε ακολούθως, δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε 1 (ολογράφως: ένας) εκ Θράκης (εξ ου άλλωστε και το γεωγραφικό σφάλμα του…εντοπισμού του Σώστη στον Νομό Ξάνθης, ενώ στην πραγματικότητα βέβαια πρόκειται για χωριό του Νομού Ροδόπης - απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από την Κομοτηνή). Εδώ όμως ακόμη, βλέπετε, όλα τα σκιάζει ακόμη η φοβέρα, ο ραγιαδισμός και η ανησυχία μήπως…χάσουμε καμιά ψήφο! Ρε ουστ!
                                                                                                Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
    Προς τον κ. Υπουργό Εξωτερικών
    Δραστηριότητες του Τούρκικου Προξενείου στη Θράκη
    Πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τον διωγµό, την τροµοκράτηση και τελικά την επιβολή της θέλησης του Τουρκικού Προξενείου σε έναν Έλληνα πολίτη (ποµάκο µουσουλµάνο, Ιµάµη στο χωριό Σώστη του Ν. Ξάνθης) και αποδεικνύονται από επιστολή- ντοκουµέντο του Ιµάµη προς τον Μουφτή Κοµοτηνής, αποτελούν µία ξεκάθαρη παρέµβαση του Τουρκικού Προξενείου στην Θράκη και στην ελληνική εσωτερική πολιτική.
     Η συµπεριφορά του Τούρκου Προξένου, σύµφωνα µε την επιστολή, δεν συνάδει µε τις αρµοδιότητές του και καθίσταται επικίνδυνη για την λειτουργία των θεσµών και νόµων στην Ελληνική Επικράτεια. Στην περίπτωση που η δράση του Τούρκου Προξένου οφείλεται σε δικό του «υπερβάλοντα ζήλο», θα πρέπει να επανέλθει στην τάξη. Σε διαφορετική περίπτωση η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να λάβει τα µέτρα της.
     Επειδή κατά  καιρούς έχουν δει το φως της δηµοσιότητας ενέργειες παρακρατικών οµάδων που δρουν στην Θράκη προβοκατόρικα µε απειλές και  ηθικά θρησκευτικά διλήμματα. Έχουν εντοπισθεί αρκετές φορές παράνοµες παρεµβάσεις του Τούρκικου Προξενείου στην άσκηση εσωτερικής πολιτικής στην Χώρα µας. Η συνηµµένη επιστολή αναφέρεται ρητά σε πρόσωπα, χρόνους και τόπους. Ο καταγγέλων και εξαναγκασθείς σε παραίτηση Ιµάµης εµπλέκει ευθέως το Τούρκικο Προξενείο.
      Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
   1) Οι συγκεκριµένες καταγγελίες, όπως αναφέρονται στην επιστολή, δεν αποτελούν λόγo απέλασης από τη Χώρα µας του Τούρκου Προξένου;
      2) Ποια άµεσα µέτρα προτίθεται να λάβει, ώστε να µην επικρατήσουν οι δυνάµεις που απεργάζονται την Ελληνικότητα της Θράκης;
      3) Σε ποιες  άλλες ενέργειες θα προβεί µε βάση τα όσα παρατίθενται στην συνηµµένη επιστολή ντοκουµέντο;
                                                                                                                                                        Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012    
     Οι Ερωτώντες Βουλευτές
     Σάββας Αναστασιάδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Μιχελάκης, Μαρία Αντωνίου, Θεόδωρος Σολδάτος, Ασηµίνα Σκόνδρα, Ανδρέας Μαρίνος, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Ανδρέας Κουτσούµπας,  Κώστας Κοντογιώργης, Ελένη Μακρή, Γιώργος Γεωργαντάς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια