Ο πυρσός που παράγει σκοτάδι και Άχυρο Αυγή


Γράφει ο Δημήτρης Ελέας
Η Χρυσή Αυγή είναι μια «τραμπούκικη» νεοναζιστική οργάνωση με οπαδούς που έχουν την ίδια τόλμη που είχαν πάντα οι κλεφτοκοτάδες στα χωριά της Ελλάδας. Έκλεβαν τις κότες το βράδυ και το πρωί, ήταν οι πρώτοι «που κατηγορούσαν τους κλεφτοκοτάδες» στους αγροφύλακες και τους τοπικούς άρχοντες.
Στην Ελλάδα του 2012, έχουμε 2000 αυτόχειρες το χρόνο και 1,3 εκατομμύρια ανέργους. Οι Έλληνες ξεδοντιάζονται απο την κρίση, υπάρχει πόνος και φτώχεια. Άνθρωποι που ψάχνουνε μέσα στα σκουπίδια, οι άστεγοι στους δρόμους. Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, τα σκυλιά, σα να φαίνονται πιο θαρραλέα από τους ανθρώπους που περπατάνε. H Χρυσή Αυγή υποβοηθείται πολύ από τους παραπάνω αριθμούς και τις παραπάνω εικόνες. (Ενώ παραδείγματος χάριν, το Κομμουνιστικό Kόμμα δεν υποβοηθείται καθόλου, λόγω της ξύλινης γλώσσας και της «ανίκανής» του ηγεσίας.)
Η ακραία γλώσσα με τις ακραίες μεθόδους έχουν πέραση. Το Βήμα έγραψε πως στη έκθεση της ΓΣΕΕ: έχουμε μισθούς 1978, και ανεργία στο 1958 (Το Βήμα online, 05.09.2012). Όλα δείχνουν, πως αυτοί οι σύγχρονοι κλεφτοκοτάδες των πόλεων, θα αυξήσουν την δύναμη τους μέσα στην κοινωνία. Οι της Χρυσής Αυγής καρπούνται αδίκως τη δίκαιη αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας.
Πολλοί Έλληνες πλούτισαν εις βάρος των(συν-)Ελλήνων και τώρα ζουν «ζωή και κότα» σε δρόμους του Τσέλσι και Νάιτσμπριτζ στο Λονδίνο. Το μη-ικανό κράτος έπρεπε να αναπληρώσει την φοροδιαφυγή πολλών χρόνων με υπέρμετρο δανεισμό. Έτσι, οι Έλληνες πολιτικοί του παρελθόντος (και παρόντος) αδύναμοι και άτολμοι, έχουν πέσει μέσα σε μια ονειροπαγίδα της ίδιας τους της μοίρας. Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι, ότι ένα κομμάτι των Ελλήνων (Νεοελλήνων κατά το Νίκο Δήμου) έχει πέσει, ή πέφτει σίγα-σίγα, μέσα στην επικίνδυνη ονειροπαγίδα των κλεφτοκοτάδων της Χρυσής Αυγής. (Θα φέρουν τάξη, χρήμα, δικαιοσύνη, θα απαγορεύσουν τα τούρκικα σήριαλ στην τηλεόραση, θα βάλουν φυλακή τον κ. Πέτρο Τατσόπουλο λόγω του 1821 σήριαλ.)
Οι οποίοι νομίζουν, ότι μία σφαλιάρα, μία κλωτσιά, μία μπουνιά, μπορεί να αντικαταστήσει την αξία της πολιτισμένης πολιτικής συζήτησης. Μίας συζήτησης με επιχειρήματα που η παράδοσής της πηγαίνει πίσω στον Ζήνωνα τον Ελεάτη και τον Αριστοτέλη.
Οι της Χρυσής Αυγής, θα φέρουν μόνο άνοδο της ασημαντότητας! Θα φέρουν μόνο Άχυρο Αυγή! Οι Έλληνες πρέπει να προσέξουν πολύ, επίσης πρέπει και η Χρυσή Αυγή να «αλλάξει μεθόδους και πρακτικές» ώστε να γίνει ένα σύγχρονο πατριωτικό κόμμα, αλλά πρέπει, πρώτα, να σταματήσουν να περιστρέφονται όλα μέσα σ’αυτό το κόμμα γύρω απ΄το κ. Μιχαλολιακό (μετά συζύγου!), τον κ. Παππά, τον κ. Παναγιώταρο και τον κ. Κασιδιάρη. Πρέπει να αποκηρύξουν τη βία, και επίσης να αποκηρύξουν ότι ο κάθε πολίτης μπορεί να πάρει ένα ρόπαλο και να κάνει του κεφαλιού του. Αν τα κάνουν όλα αυτά, τότε, ίσως, μπορεί να μετατραπούν από κλεφτοκοτάδες του παρόντος σε πατριώτες και σωστούς δημοκράτες του μέλλοντος. Αν δεν τα κάνουν όλα αυτά (όπως πιστεύω) πολύ σύντομα, επειδή οι ίδιοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν τηρούν τους νόμους, τότε πρέπει να τεθούν ζητήματα, όπως, να τεθεί αυτό το κόμμα εκτός νόμου, πριν είναι πολύ αργά για τη δημοκρατία στον τόπο μας.
O ιστορικός Mark Mazower δήλωσε: οι Έλληνες πολιτικοί δεν έχουν εκτιμήσει ακριβώς τον κίνδυνο από την Χρυσή Αυγή (Δίαλεξή του στο Mέγαρο Mουσικής, 23.10.2012). Η Χρυσή Αυγή, χωρίς να χρειάζεται να ανατρέξεις σε εκτεταμένη βιβλιογραφία, είναι ένα μείγμα, μεταξύ φασιστικού και σταλινικού κρίνειν, πράττειν και αποφασίζειν. Η Ιστορία έχει δείξει ότι και οι λαοί κάνουν λάθη όταν ψηφίζουν (Γερμανοί το 1933), μα δεν πρέπει το ελληνικό έθνος να κάνει ένα τέτοιο λάθος. Ένα λάθος, που θα μπορούσε δίπλα στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα του ελληνικού λάου, να του κοστίσει την ίδια του την υπόσταση σαν ένα κράτος και πολύ περισσότερο σαν ένα ΈΘΝΟΣ.
Δημήτρης Ελέας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια