EΡΩΤΗΣΗ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - αθλητικά σωματεια της επαρχιας πνευμονας υγιους αθλητισμου που χρειάζεται στήριξη


Προς:
-Υπουργό Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού  
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι ο αγωνιστικός αθλητισμός περνά τη δυσκολότερη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών και αυτό έγινε ιδιαίτερο αισθητό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Παρά την οικονομική κρίση, επειδή από αρχαιοτάτων χρόνων ο αθλητισμός είναι συνδεδεμένος με τον πολιτισμό και συναποτελούν έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης της κοινωνίας, πιστεύω ότι δεν μπορούμε να παραμελούμε μια τόσο υγιή δραστηριότητα.
Αυτή τη στιγμή οι περισσότερες Ομοσπονδίες  βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης, με τα σωματεία να έχουν να εισπράξουν επιχορηγήσεις πολλών ετών. Οι Ομοσπονδίες δε, δικαιολογούνται στους ενδιαφερόμενους ότι εισπράττουν με μεγάλες καθυστερήσεις «ψαλιδισμένα» κάποια μικρά ποσά από την Γ.Γ.Α.
Τελικοί αποδέκτες αυτής της κατάστασης είναι τα αθλητικά σωματεία. Πολλά απ’ αυτά αναστέλλουν τη λειτουργία τους, αποχωρούν από τα πρωταθλήματα ή «φορτώνουν» οικονομικά κι άλλο την οικογένεια του αθλητή.

Ερωτάται ο  κ. Υπουργός :
1)Τι προτίθεται να πράξει για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση και να πληρώνουν οι Ομοσπονδίες τις υποχρεώσεις τους προς τα σωματεία;
2) Πως προτίθεται να  αντιμετωπίσει την καθυστερημένη  είσπραξη της τακτικής επιχορήγησης της ΓΓΑ από το Υπουργείο Οικονομικών;


Ο ερωτών Βουλευτής
Κυριάκος Γεροντόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια