Ικανοποίησε ο Ολυμπιακός, παρά την ήττα από την Λίβερπουλ (1-0)

Ένα γρήγορο γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ στο 5' έμελλε να κρίνει τον αγώνα της Λίβερπουλ με τον Ολυμπιακό υπέρ της αγγλικής ομάδας με τους Πειραιώτες πάντως να έχουν καλή εικόνα και κορυφαίο ποδοσφαιριστή τον Ντοσεβί 0 
Η ομάδα του Μίτσελ άφησε θετικές εντυπώσεις και στο δεύτερο φιλικό επί αμερικανικού εδάφους, έστω κι αν αυτή τη φορά κόντρα σε μία σαφώς καλύτερη ομάδα από τη Μίλαν ηττήθηκε με 1-0 χάρη σ' ένα πολύ γρήγορο γκολ που δέχτηκε από τη Λίβερπουλ, πριν ξεκινήσει καλά - καλά η αναμέτρηση.
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πλάνο στο παιχνίδι τους και καλά τρεξίματα, ενώ ο Ντοσεβί ήταν εκείνος ο οποίος κέρδισε τις εντυπώσεις με τη συνεισφορά του στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του Πειραιά. Μόνο ίσως... ανησυχητικό σημείο ο μεγάλος βαθμός ετοιμότητας που έδειξε ο Ολυμπιακός, καθώς ακόμα είναι πολύ νωρίς. Φανερή η απουσία κλασικού σέντερ φορ, με την υπόθεση του Άλαν Πουλίδο να παραμένει «ανοικτή». Το ευχάριστο για την ελληνική ομάδα πάντως ήταν ότι δεν επηρεάστηκε η εικόνα της μετά τις πολλές αλλαγές του Ισπανού τεχνικού. Στον αντίποδα η Λίβερπουλ όσο κυλούσε ο χρόνος γινόταν... χειρότερη στον αγωνιστικό χώρο και αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο. Το επόμενο και τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού στις ΗΠΑ θα λάβει χώρα στη Μινεάπολη το προσεχές Σάββατο (2/8) με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε με ένα αρχικό σχήμα που έδειχνε ότι ο Μπρένταν Ρότζερς ήθελε να δοκιμάσει αρκετούς από τους βασικούς του μέχρι να αρχίσουν οι αλλαγές. Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ ευτύχησε στην πρώτη της καλή στιγμή στον αγώνα να προηγηθεί. Ήταν το 5ο λεπτό της αναμέτρησης όταν ο Τζέραρντ έκανε την πάσα για τον Στάριτζ, εκείνος γύρισε και σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Αμπιντάλ και στρώθηκε στον επερχόμενο Στέρλινγκ με τον νεαρό Άγγλο να πλασάρει σαν σε προπόνηση τον Μέγιερι για το 1-0. Κι αν σε εκείνο το σημείο οι περισσότεροι πίστεψαν ότι ερχόταν ένα δύσκολο βράδυ για τους Πειραιώτες τότε έπεσαν έξω. Από το 20' και μετά η ομάδα του Μίτσελ πήρε την κατοχή της μπάλας και επέβαλλε τον ρυθμό της, έχοντας καλό passing game.

Στο 28' ο Στάριτζ «χόρεψε» τον Γκαζαριάν που είχε γυρίσει για να καλύψει τον Αμπιντάλ, αλλά το σουτ του με το δεξί πόδι μέσα από την περιοχή έφυγε απελπιστικά άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν να υπερέχουν κερδίζοντας αρκετά κόρνερ τα οποία όμως δεν εκμεταλλεύονταν και στο 37' ο Μάρκοβιτς έκανε μία υπέροχη κίνηση, αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μαγυάρου τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Στο 39' η ελληνική ομάδα είχε δύο καλές στιγμές. Αρχικά ο Σαβιόλα άργησε να τελειώσει τη φάση μέσα από την περιοχή και στη συνέχεια το σουτ του Διαμαντάκου ήταν συρτό και άστοχο. Κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε με 1-0 για τους «κόκκινους».

Στο δεύτερο μισό του αγώνα η εικόνα άλλαξε άρδην με τον Ολυμπιακό να έχει σταθερά την πρωτοβουλία, αλλά να κατορθώνει και να μην απειληθεί. Μάλιστα στο 50' οι Πειραιώτες στάθηκαν άτυχοι όταν το δεξί σουτ του Γκαζαριάν τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τζόουνς. Στο 51' ο Ντοσεβί σούταρε και η μπάλα κόντραρε, ενώ ήδη είχαν αρχίσει και οι πολλές αλλαγές από τους δύο πάγκους. Η Λίβερπουλ επηρεάστηκε πολύ περισσότερο από τον Ολυμπιακό που συνέχιζε να πατάει καλύτερα, χωρίς πάντως να δημιουργεί τις κλασικές ευκαιρίες για γκολ και με φανερή την απουσία ενός πρωτοκλασάτου σέντερ φορ. Στο 77' ο Κουτίνιο εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» ο οποίος πέρασε δίπλα από την «ερυθρόλευκη» εστία, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει αν το σουτ του Σάμαρη δεν απέκρουσε σωτήρια ο Αυστραλός Τζόουνς. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Άλεν πλάσαρε άστοχα μέσα από τη μικρή περιοχή του Ολυμπιακού και κάπου εκεί όλα τελείωσαν με το πρόσημο να είναι θετικό για την ελληνική ομάδα.

Λίβερπουλ: Τζόουνς, Τζόνσον (63' Κέλι), Σκρτελ, Τουρέ (63' Κόατες), Χοσέ Ενρίκε (46' Άλεν), Τζέραρντ (63' Λούκας), Χέντερσον, Τσαν (46' Ρόμπινσον), Στέρλινγκ (74' Ίμπε), Μάρκοβιτς (46' Κουτίνιο) και Στάριτζ (74' Λάμπερτ).

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μανιάτης (46' Σάμαρης), Σαβιόλα (46' Τσόρι), Nτινγκά (63' Κασάμι), Αβραάμ (63' Μανωλάς), Αμπιντάλ (46' Μαζουάκου), Σιόβας (72' Αυλωνίτης), Σαλίνο (46' Ομάρ), Διαμαντάκος (72' Παπάζογλου), Γκαζαριάν (63' Κολοβός) και Ντοσεβί (72' Μπουχαλάκης)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια