Ν. Νικολόπουλος: «Η κυβέρνηση ετοιμάζει μαζική δήμευση ακινήτων των φυσικών προσώπων»

Συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου «Δια Βίου Οφειλετών» είχε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, τους οποίους άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσπάθησε εμπράκτως να εκδηλώσει την συμπαράσταση και την «ευαισθησία» όλων των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών προς τους φτωχοποιηθέντες – θύματα του μνημονίου πρώην νοικοκυραίους. Μετά την συνάντηση ο Πρόεδρος του ΧΡΙ.Κ.Α. μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Η αίσθηση που θέλει να περάσει το «δίδυμο της συμφοράς» Σαμαρά – Βενιζέλου, ότι : «η Ελλάδα έχει μπει στον σωστό δρόμο, η ελληνική οικονομία αποκαθίσταται και πολύ σύντομα θα αποτελούν παρελθόν τα μνημόνια και τα ασφυκτικά μέτρα», αναμφίβολα εγκυμονεί πολλούς κινδύνους
Δεν είναι αλήθεια πως η Ελλάδα τελείωσε με τα οικονομικά της προβλήματα. Το κύριο και μεγαλύτερο πρόβλημα, του εσωτερικού και εξωτερικού χρέους, είναι εδώ και παραμένει άλυτο. ούτε είναι αλήθεια πως η χώρα μας τελείωσε με τα μνημόνια. Αρκεί να κοιτάξουμε …τις τσέπες μας και τους άλλους τριγύρω μας για να καταλάβουμε ότι »δεν πάει παρακάτω». Τα ίδια τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν εξάλλου πως οι Έλληνες έχασαν και στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν είναι αλήθεια πως «αύριο – μεθαύριο θα επιστρέψουμε στο επίπεδο ζωής που είχαμε».
Οι τράπεζες είναι πια θύλακες αναξιοπρέπειας και βαρβαρότητας. Ποτέ δεν είχαν φτάσει σε τέτοιο χάλι.
«Η κυβέρνηση ετοιμάζει μαζική ΔΗΜΕΥΣΗ των ακινήτων φυσικών προσώπων. Οι τράπεζες με την κάλυψη Σαμαρά και Βενιζέλου ασκούν μία επιθετική πολιτική σε βάρος των άτυχων δανειοληπτών που τους έχει καταστρέψει η κρίση. Παρά το γεγονός ότι έχουν εισπράξει εγγυήσεις δις ευρώ οργάνωσαν με απίστευτη ανευθυνότητα τον υπερδανεισμό των πολιτών και στο τέλος χρηματοδοτήθηκαν και αδρά, δεν έχουν κανέναν ηθικό φραγμό να συμβάλλουν στην καταστροφή της ελληνικής οικογένειας.
Τα ακίνητα (και η πρώτη κατοικία) θα περάσουν στην ιδιοκτησία των Τραπεζών με τον δανειολήπτη να μένει στο σπίτι του πληρώνοντας ενοίκιο!
Ο Γκ. Χαρδούβελης χρυσώνει τα χάπι με μια ασήμαντη επιδότηση ενοικίου για δυο χρόνια.


Το μέτρο αυτό είναι βαθύτατα απάνθρωπο γιατί αφορά ανθρώπους που τους κατέστρεψε η ύφεση και δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη για αυτή την αδυναμία εξόφλησης των δανείων τους.


Επιπλέον οι Τράπεζες αν και παρέσυραν τους ανύποπτους δανειστές υποσχόμενες δόσεις "όσο ένα ενοίκιο" και εκτιμούσαν τα ακίνητα σε ποσαπλάσιο ύψος από την αντικειμενική αξία, (ακόμα δε χειρότερα στην σημερινή πραγματική αξία), δεν χάνουν τίποτε!
Την ίδια ώρα στέλνουν τεράστια ποσά στα συστημικά ΜΜΕ (τύπος, ραδιόφωνο, τηλεόραση, ίντερνετ) προφανώς με εντολή της κυβέρνησης.


Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες είμαστε υπέρ της συνεχούς εφαρμογής του νόμου Κατσέλη για την πρώτη κατοικία.
Ο νόμος να μην αλλάξει ούτε να καταργηθεί όπως φημολογείται έντονα, να επεκταθεί δε και στους μικροεμπόρους με βάση τον τζίρο τους αφού και αυτοί "υπερχρεωμένα νοικοκυριά" είναι».
Τέλος, η εκπρόσωπος του Κινήματος «Δια Βίου Οφειλετών» Λιάνα Δημακοπούλου δήλωσε: «Οι προσκυνημένοι κυβερνώντες συνεχίζουν να προκαλούν τις αντοχές των οφειλετών με την συμπεριφορά. Ζητούν από εμάς τους άνεργους οφειλέτε4ς να καταβάλλουμε υπέρογκα ποσά για την ρύθμιση της οφειλής και απαιτούν την εγγραφή προσημείωσης και την εξασφάλιση με εγγυητές ακόμα και για οφειλές λίγων χιλιάδων ευρώ. Μας έκαναν Δια Βίου Οφειλέτες».


Σχετικό βίντεο Ν. Νικολόπουλος: Η κυβέρνηση ετοιμάζει μαζική ΔΗΜΕΥΣΗ των ακινήτων φυσικών προσώπων. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια