Απείχε η Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση ΑΜΘ από την συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στις 12/11/2014 η Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση ΑΜΘ απείχε τόσο από τη συζήτηση όσο και από την ψήφιση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για το έτος 2015, όπως έπραξε και κατά την συζήτηση του ίδιου θέματος στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας, δηλώνοντας έτσι την πλήρη αντίθεσή της όχι μόνο ως προς την ουσία, τον προσανατολισμό και τους στόχους του προϋπολογισμού, αλλά και ως προς τον τρόπο με τον οποίο η περιφερειακή αρχή διαχειρίστηκε ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει το περιφερειακό συμβούλιο.
Η περιφερειακή αρχή υποβαθμίζοντας την σημασία του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον έφερε για συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης(!!), σαν να επρόκειτο για κάποιο θέμα δευτερεύουσας σημασίας. Στη συνέχεια χωρίς καμία επεξεργασία του από την οικονομική επιτροπή τον έφερε για συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο δείχνοντας έτσι ότι το μόνο που την ενδιέφερε ήταν η όσο το γρηγορότερο ψήφισή του.
Επί της ουσίας τώρα, πρόκειται για ένα προϋπολογισμό μίζερο και στενόχωρο. Μίζερο γιατί πασχίζει μετά βίας να ικανοποιήσει τις μειώσεις, που επιβάλλουν οι μνημονιακές κατευθύνσεις της συγκυβέρνησης και της τρόικας, τόσο στις πάγιες δαπάνες του όσο και στις «επενδυτικές» του βλέψεις και να είναι ταυτόχρονα ισοσκελισμένος. Στενόχωρος δε, γιατί δεν τολμάει να ξεφύγει από την λογική του διαχειριστή, όπως οι ίδιες δυνάμεις θέλουν να είναι κάθε περιφερειακή αρχή. Πρόκειται για ένα προϋπολογισμό διαχειριστή της φτώχειας, που δείχνει την φτώχεια των οραμάτων και των πολιτικών της παράταξης που διοικεί την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε και ψηφίστηκε από την παράταξη της πλειοψηφίας αγνοεί την ύπαρξη ανθρωπιστικής κρίσης στην Περιφέρειά μας. Δεν τολμάει να πάρει οποιοδήποτε μέτρο θα ήταν στην κατεύθυνση της ανάπτυξης της περιφέρειάς μας με κοινωνικό πρόσημο, σαν να μην υπάρχουν άνεργοι, μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν κάποια ώθηση, νέοι που θέλουν να δημιουργήσουν.
Η Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση ΑΜΘ παλεύει και θα συνεχίσει να παλεύει ώστε το περιφερειακό συμβούλιο να πάρει αποφάσεις, που θα ανακουφίζουν συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από την κρίση, θα ωθούν την δημιουργικότητα καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και όχι μεγάλων συμφερόντων, θα ωθούν στην δημιουργικότητα τη νέα γενιά και τη συνεργατική οικονομία. Θα φέρουμε στο επίκεντρο την ενδογενή παραγωγή της περιφέρειάς μας, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στον πρωτογενή τομέα, χωρίς να ξεχνούμε ότι, κοινός τόπος όλων των πολιτικών ανάπτυξης είναι η μέριμνα για το περιβάλλον.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια