«Στη φόρα» τα...γαλαζοπράσινα στελέχη της Attica Bank τον καιρό που μοιράζονταν δάνεια

Από τις διευθύνσεις των πολιτικών γραφείων, τα κόμματα και τις νεολαίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στελεχώθηκαν σημαντικές θέσεις της Τράπεζας Αττικής τα τελευταία χρόνια.
Στο πρωτοσέλιδο θέμα της με τίτλο «Δικά τους τα παιδιά, δικά τους και τα δάνεια», η σημερινή Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρεται στους συνεργάτες των Ευάγγ.Βενιζέλου, Χρ.Σταϊκούρα, Γ.Βρούτση που είχαν... κερδίσει μία θέση στην Attica Bank.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διόριζαν στελέχη στην τράπεζα, την περίοδο που δόθηκαν τα περισσότερα επισφαλή δάνεια, όπως τονίζει το «χτύπημα» στην πρώτη σελίδα, ενώ υπενθυμίζεται ότι η Attica Bank μεταξύ άλλων έχει δώσει και 13 εκατ. ευρώ σε δάνεια στα δύο κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα την πρώτη πενταετία της κρίσης. Τα εν λόγω στελέχη, μεταξύ άλλων, είχαν και την εποπτεία των δανείων, όπως υπογραμμίζεται.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα:

Η Κ.Ζευγώλη, διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του τότε υφυπουργού Χρ.Σταϊκούρα από το Καλοκαίρι του 2012, εξελέγη ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Attica Bank στις 30 Οκτωβρίου 2012 και παρέμεινε ως το Φεβρουάριο του 2014. Στο μεσοδιάστημα ανέλαβε αναπληρώτρια γενική διευθύντρια και κυρίως επικεφαλής της μονάδας εσωτερικού ελέγχου. «Ανέλαβε δηλαδή να ελέγχει τις συνθήκες, τις εγγυήσεις και τους όρους χορήγησης δανείων», σημειώνει η εφημερίδα.

O Κ.Γούβαλας, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Ευάγγελου Βενιζέλου, μεταξύ άλλων υπουργού Οικονομικών, Εξωτερικών, Αμυνας αλλά και αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, εξελέγη στις 25 Οκτωβρίου του 2011 μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Attica Bank και παρέμεινε ως το Φεβρουάριο του 2014.

Ο Αντ.Σελλιανάκης, πρόεδρος του ΕΤΑΑ που διορίστηκε επί υπουργίας Γ.Βρούτση και παλιό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, εξελέγη την 1η Μαρτίου 2013 μή εκτελεστικός αντιπρόεδρος.

Ο Δημ.Βογανάτσης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που έχει συνυπογράψει την προσπάθεια Βενιζέλου να γίνει πρόεδρος του κόμματος το 2012, ήταν εκτελεστικό μέλος του ΔΣ μέχρι το καλοκαίρι του 2016.
http://www.stokokkino.gr/