Πολιτική συνοχής με διαφάνεια χωρίς καθυστερήσεις και με βιώσιμες θέσεις απασχόλησης - Συνεδρίαση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ε.Λ.Κ στο Βουκουρέστι με συμμετοχη της Μαρίας Σπυράκη

Πολιτική συνοχής με διαφάνεια χωρίς καθυστερήσεις και με βιώσιμες θέσεις απασχόλησης - Συνεδρίαση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής  Ομάδας του Ε.Λ.Κ στο Βουκουρέστι  με συμμετοχή της Μαρίας Σπυράκη και του Γιώργου Κύρτσου.

Προτάσεις για την  πολιτική συνοχής μετά 2020, που χρηματοδοτείται κυρίως από το ΕΣΠΑ, με έμφαση στη δημιουργία βιώσιμων θέσεων απασχόλησης,  την ενθάρρυνσης της επιχειρηματικότητας και τη μείωση του επενδυτικού ρίσκου για νέους επιχειρηματίες παρουσίασε το Προεδρείο τους Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ε.Λ.Κ στη συνεδρίαση που διεξήχθη εχθές και σήμερα στο Βουκουρέστι.

Το τελικό κείμενο για την πολιτική συνοχής μετά το 2020, στου οποίου τη διαμόρφωση συμμετείχαν οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ και του Ε.Λ.Κ Μαρία Σπυράκη και Γιώργος Κύρτσος, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προτάσεις για
-απλοποίηση των κανονισμών και αποφυγή επιπλέον κανόνων από την Κομισιόν, μείωση των ελέγχων και διεύρυνση της βάσης των ηλεκτρονικών δεδομένων ώστε υπάρχει διαφάνεια.
-μηδενική ανοχή στη διαφθορά με σαφή διαφοροποίηση των λαθών που μπορούν να γίνουν κατά τη διαχείριση από την απάτη.
-αντιμετώπιση των καθυστερήσεων κατά την έναρξη των προγραμματικών περιόδων ΕΣΠΑ με ενδιάμεσα προγράμματα  που θα καλύπτουν το κενό μεταξύ των δυο προγραμματικών περιόδων.
-συνδυασμό των χρηματοδοτικών εργαλείων με στόχο τη μεγαλύτερη αποδοτικότητα.

«Η απασχόληση, η κοινωνική ένταξη, το δημογραφικό πρόβλημα, η κυκλική οικονομία αλλά και συγκεκριμένες δράσεις για την αντιμετώπιση της νεανικής ανεργίας είναι απαραίτητες περισσότερο από ποτέ»  αναφέρεται στο σχετικό κείμενο του Προεδρείου του Ε.Λ.Κ. 

Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ και του Ε.Λ.Κ Μαρία Σπυράκη ζήτησε να δοθεί έμφαση στην αποτελεσματικότητα της διάθεσης των Κοινοτικών πόρων για την δημιουργία θέσεων εργασίας, ειδικά για τους νέους και για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του προσφυγικού στη βάση της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής.

Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ και του Ε.Λ.Κ. Γιώργος Κύρτσος χαρακτήρισε θετικές αλλά όχι επαρκείς τις πρωτοβουλίες της Ε.Ε για την ενίσχυση της νεανικής απασχόλησης και ζήτησε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ε.Λ.Κ να αναλάβει τρεις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν το ρόλο των Ευρωπαϊκών πόρων στην καθημερινότητα των πολιτών .