Η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για τα εργασιακά υπό το ILO το 2014, πρέπει και επιβάλλεται να αποτελέσει αφενός το διαπραγματευτικό χαρτί της κυβέρνησης, αφετέρου βάση συναίνεσης όλων των πολιτικών κομμάτων, στην επικείμενη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.
Ανεξάρτητα από το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών, το γεγονός ότι οι άμεσα εμπλεκόμενοι στην αγορά εργασίας, έχουν συμφωνήσει και διατυπώσει ένα κοινό πλαίσιο θέσεων, αποτελεί ισχυρό όπλο στα χέρια της κυβέρνησης.
Η ΓΣΕΕ έχει καταθέσει ήδη την επικαιροποίηση της προσφυγής της στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας για όλα τα ζητήματα, (εργασιακά και ασφαλιστικά) ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει στην ακρόαση τον Οκτώβρη της Συλλογικής Προσφυγής της Συνομοσπονδίας, στο αρμόδιο ελεγκτικό όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Η ΓΣΕΕ χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί κάθε μέσο και τρόπο που έχει στη φαρέτρα της,ώστε να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας, τη μη καταβολή μισθών, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, τις συνδικαλιστικές διώξεις και όχι μόνο.
Οι κοινές θέσεις των κοινωνικών εταίρων, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στη Συμφωνία της Γενεύης, είναι το κατ΄ελάχιστα απαιτούμενο για την προσπάθεια αποκατάστασης της ζούγκλας που επικρατεί στην αγορά εργασίας.