Καρκίνος μαστού: Αποτελεσματική θεραπεία με ακτινοθεραπεία

Ο καρκίνος του μαστού εμφανίζεται σε ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών ειδικότερα όσων είναι άνω των 50 ετών. Ωστόσο, αν διαγνωσθεί και προληφθεί έγκαιρα, στο 90% των περιπτώσεων είναι απόλυτα ιάσιμος.
Σημαντικό ρόλο στη θεραπεία της πάθησης, τα τελευταία χρόνια παίζει η ακτινοθεραπεία, δηλαδή η στόχευση του καρκινικού όγκου με ειδική ακτινοβολία, με στόχο τη συρρίκνωση ή και εξάλειψη του.
Πότε χρησιμοποιείται η ακτινοθεραπεία;
Γενικά η ακτινοθεραπεία αποτελεί μία πολύ δημοφιλή μέθοδο για να αντιμετωπιστεί όχι μόνο ο καρκίνος του μαστού αλλά και πολλές ακόμη μορφές καρκίνου. Η ακτινοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί γενικά μόνη της ως θεραπεία, αλλά και συνδυαστικά με την χημειοθεραπεία ή και την επεμβατική διαδικασία. Επιπλέον, η ακτινοθεραπεία μπορεί να γίνει πριν την επέμβαση, προκειμένου να συρρικνωθεί ο όγκος και να είναι πιο εύκολο να αφαιρεθεί, ή και μετά την επέμβαση προκειμένου να εξαλείψει τυχόν υπολείμματα καρκινικών κυττάρων.
Η ιδανική θεραπεία για να αντιμετωπιστεί ο καρκίνος του μαστού
Το γυναικείο στήθος είναι ευαίσθητο σημείο και η οποιαδήποτε επέμβαση ή ακόμα και αφαίρεση όγκου ή και τμήματος του στήθους, είναι μία απόφαση δύσκολο να παρθεί και συχνά χρησιμοποιείται ως ύστατη λύση. Έτσι ο καρκίνος του μαστού αν προληφθεί έγκαιρα, είναι καλύτερα να αντιμετωπίζεται πρώτα με ακτινοθεραπεία ή και συνδυαστικά με χημειοθεραπεία, προκειμένου να συρρικνωθεί ή να εξαλειφθεί ο όγκος, χωρίς να δημιουργήσει αντιαισθητικές ουλές και σημάδια στη γυναίκα.
Εμπιστευθείτε τους ειδικούς

Γενικά ο καρκίνος του μαστού αλλά και σε κάθε άλλη μορφή του είναι ένα λεπτό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίζεται με προσοχή, γι’ αυτό είναι σημαντικό κάθε θεραπεία για την πάθηση να γίνεται σε συνεργασία με εξειδικευμένο προσωπικό. Ο ογκολόγος ακτινοθεραπευτής Ευάγγελος Μαραγκουδάκης, στο κέντρο ακτινοθεραπείας του, αναλαμβάνει με συνέπεια και υπευθυνότητα περιπτώσεις καρκινικών όγκων, συμβάλλοντας σημαντικά στην ταχύτερη και ευκολότερη ίαση του ασθενούς.