Βιωματικό Σεμινάριο: "Άγχος & Ψυχοσωματική, Τρόποι αντιμετώπισης του Άγχους"

«ΑΓΧΟΣ & ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ, ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ»
9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ


Ολοήμερο αυτόνομο βιωματικό σεμινάριο με θέμα : "Άγχος & Ψυχοσωματική, Τρόποι αντιμετώπισης του Άγχους"  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 στην Αλεξανδρούπολη.

Τα συμπτώματα του άγχους, η σχέση του με τις σωματικές ασθένειες, οι επιπτώσεις του στην καθημερινότητά μας και οι τρόποι αντιμετώπισής του, είναι τα θέματα που θα αναλυθούν στο σεμινάριο το οποίο είναι ανοιχτό σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Το άγχος δεν μπορούμε  να το κατανοήσουμε, ούτε μπορούμε να αναγνωρίσουμε πάντα από πού πηγάζει. Ωστόσο είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας, που εμποδίζει την ομαλή εξέλιξή μας. Συνοδεύεται επίσης από πολλά σωματικά συμπτώματα, όπως: κοιλιακό άλγος, ζαλάδα, κεφαλαλγία, κόπωση, μειωμένη συγκέντρωση, μούδιασμα, σεξουαλικά προβλήματα κ.α. Ευτυχώς το άγχος μπορεί να αντιμετωπιστεί και η αντιμετώπισή του σημαίνει αυτόματα βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας μας.
Το βιωματικό σεμινάριο αποτελεί ταυτόχρονα  και μια προπαρασκευαστική συνάντηση, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευση στην Προσωποκεντρική  Συμβουλευτική και Ψυχοθερπεία», που διοργανώνει εδώ και εννιά χρόνια το «Εργαστήρι Ψυχοκοικνωνικών Μελετών» στην Αλεξανδρούπολη.
Οι συμμετέχοντες λοιπόν στο σεμινάριο θα λάβουν και μια μικρή γεύση για τον τρόπο που υλοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο ολοκληρώνεται με τρεις αυτόνομους κύκλους (βιωματική εκπαίδευση, εργαστήρια, πρακτική, εργασίες, εποπτεία και προσωπική ανάπτυξη).


Γενικές Πληροφορίες:
Απευθύνεται: Σε φοιτητές ή αποφοίτους ψυχολογίας & παιδαγωγικών τμημάτων. Σε επαγγελματίες υγείας και αρωγής (γιατρούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, κληρικούς, συμβούλους, παιδαγωγούς, κτλ.) Σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Χορηγείται: Πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 9/10/2016, ώρες συνάντησης: 10:30-18:30 
Διάρκεια: 8 ώρες
Κόστος: 80 ευρώ (60 ευρώ για φοιτητές & ανέργους) Δωρεάν για τους εγγεγραμμένους στον 1ο κύκλο Εκπαίδευσης στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία
Διοργάνωση: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, 
Εγγραφές-Πληροφορίες: 6938968474, 25510-83782