Άρης Γιαννακίδης: «Θα δώσουμε λύση στο πρόβλημα των Τεναγών Φιλίππων»

Την πολιτική βούληση να προχωρήσει άμεσα η επίλυση ενός σημαντικού διαχρονικού προβλήματος, αυτού των Τεναγών Φιλίππων, εξέφρασε την Κυριακή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαο Γρανά, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού – Πολιτισμού Κώστα Παπακοσμά, παρουσία του Υφυπουργού Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη, του Βουλευτή Καβάλας Σάββα Εμινίδη, του Δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή και του Δημάρχου Παγγαίου Βασίλη Ξουλόγη.
Όπως υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης «πρόκειται για ένα διαχρονικό πρόβλημα που

δημιουργεί πλημμυρικά φαινόμενα σε 10.000 στρέμματα. Βρεθήκαμε εδώ με τους θεσμικούς παράγοντες αξιολογώντας ότι πράγματι αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί οριστικά. Θα ξεκινήσουμε από την εκπόνηση μιας μελέτης για την κατασκευή της γέφυρας στο ύψος του Παλαιοχωρίου ενώ παράλληλα θα συνταχθεί μία μεγαλύτερη μελέτη για να δώσουμε λύση διαχρονική και μακροπρόθεσμη που αφορά στον καθορισμό της αποστραγγιστικής τάφρου ο οποίος έγινε τελευταία φορά με την αποξήρανση του έλους. Στόχος της παρουσίας μας σήμερα εδώ είναι να δρομολογήσουμε άμεσα λύση και να ενημερώνουμε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ότι σχεδιάζουμε μέσα σε ένα τρίμηνο να έχουμε αναδείξει μελετητή ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουμε και στην κατασκευή των απαραίτητων έργων».
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς ανέφερε: «Εκδηλώνουμε το αμέριστο ενδιαφέρον μας για το σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάζεται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα σε ότι αφορά στα Τενάγη των Φιλίππων με τα πλημμυρικά φαινόμενα, όπου η απορροή των υδάτων έχει καταστεί πλέον πάρα πολύ δύσκολη αν όχι αδύνατη λόγω της υψομετρικής διαφοράς και της πτώσης της γέφυρας που επί χρόνια εμποδίζει την απορροή. Έχουμε αποφασίσει να συντάξουμε μία συνολική μελέτη για την περιοχή έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί ριζικά το πρόβλημα των αγροτών των Τεναγών».
Ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, όσο και ο Βουλευτής Σάββας Εμινίδης καθώς και οι Δήμαρχοι Καβάλας Κωστής Σιμιτσής και Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης εξήραν τη συνεργασία με την αιρετή Περιφέρεια κι εξέφρασαν την ανάγκη να προχωρήσει το έργο προκειμένου σύντομα ν’ αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή.
http://piazzadelpopolo.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια