Αλ. Τσίπρας στη Σλοβενία: Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει το τέλος της λιτότητας στην Ευρώπη (βίντεο)

Η «Ενωμένη Αριστερά», ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, όλες οι δημοκρατικές και προοδευτικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, έχουμε όλοι ένα κοινό στόχο: Να βγάλουμε την Ευρώπη από το βαθύ σκοτάδι του νεοφιλελευθερισμού"

«Τον Μάη που έρχεται, σε λιγότερο από 90 ημέρες, είναι στο χέρι των λαών πετάξουν στο καλάθι των άχρηστων της ιστορίας τα νεοφιλελεύθερα ζόμπι που παράγουν διαφθορά, λιτότητα, ανεργία και φτώχεια», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στα μέλη της σλοβενικής «Ενωμένης Αριστεράς». Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι το κατεστημένο της Ευρώπης προτίμησε να προκαλέσει μια, χωρίς προηγούμενο σε περίοδο ειρήνης ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, μόνο και μόνο για σώσει τον καπιταλισμό τύπου καζίνο στην Ευρώπη. Αναφερόμενος στη δική του υποψηφιότητα σημείωσε ότι αποτελεί εντολή ελπίδας και αλλαγής στην Ευρώπη. «Γιατί η Ευρώπη μέσα στην οποία ζούμε δεν είναι η δική μας Ευρώπη. Είναι η Ευρώπη της νεοφιλελεύθερης συναίνεσης. Των συντηρητικών, των φιλελευθέρων και της ηγεσίας της σοσιαλδημοκρατίας».

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ουκρανία τονίζοντας: "Είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο ότι το ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο ανέχεται το νεοναζιστικό «Δεξιό τομέα» σε θέσεις εξουσίας. Είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο ότι το ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο ανέχεται έναν Πρωθυπουργό που χαιρετά ναζιστικά. Υπάρχουν ισχυρές χώρες στην Ευρώπη με την ιστορική ευθύνη να μην επιτρέψουν να ξαανασυμβεί η δίωξη των Εβραίων, των μειονοτήτων και των κομμουνιστών. Αυτό που χρειαζόμαστε αμέσως είναι ειρηνική διευθέτηση της κρίσης. Ο μόνος που δικαιούται να αποφασίσει για το μέλλον του είναι ο ίδιος ο ουκρανικός λαός, με δημοκρατικό τρόπο}.

Κλείνοντας την ομιλία του, υπογράμμισε ότι «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει από μόνη της τις προϋποθέσεις για αλλαγή πολιτικής και ένα νέο συσχετισμό πολιτικών δυνάμεων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Θα είναι η αρχή του τέλους για τη λιτότητα στην Ευρώπη».

To βίντεο από την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια