Ο Βενιζέλος, ο Παπανδρέου και τα κλειδιά του ΠΑΣΟΚ

Οι μισοί με την «Ελιά», οι άλλοι μισοί απέναντι, την ώρα που ο Γιώργος ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα του κόμματος

Την πεποίθηση τους πως ό,τι κι αν γίνει στις επόμενες διπλές εκλογές, τοΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά εκφράζουν στελέχη κοντά στον πρωθυπουργό. Που στηρίζουν αυτή την αισιοδοξία τους; Στο αίσθημα αυτοσυντήρησης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Όπως λένε, όσοι ειδικά από αυτούς αντιλαμβάνονται ότι πολύ δύσκολα θα ξαναβρεθούν στα έδρανα της Βουλής, ανάλογα πολύ δύσκολα θα δεχθούν να "υπηρετήσουν" μια πρόταση που θα προβλέπει αποχώρηση από το σημερινό κυβερνητικό σχήμα.

Το γεγονός αυτό πάντως δεν συνεπάγεται παράλληλα ότι έχουν σταματήσει οι εσωτερικές διεργασίες στη Χαρίλαου Τρικούπη. Η πρόσφατη τοποθέτηση Σκανδαλίδη ότι "το ΠΑΣΟΚ όπως το γνωρίζαμε, πεθαίνει" είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί αυτή τη στιγμή στους κόλπους του. Με τους μισούς να τάσσονται υπέρ της ενσωμάτωσης στην "Ελιά" και τους άλλους μίσους να θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα σημάνει και το οριστικό τέλος του κόμματος, όλα δείχνουν ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι καυτό για το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ο "Τειρεσίας", εξ εγκύρων πηγών, που λένε, πληροφορείται ότι ο γιος του, πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, όντως, κινείται στο παρασκήνιο για να δρομολογήσει την επόμενη μέρα στο κόμμα. Σε επίπεδο αρχηγίας. Προφανώς αυτό είναι γνωστό στον νυν πρόεδρο, ο οποίος, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ βρέθηκε μια ανάσα από το να τον διαγράψει από το ΠΑΣΟΚ.

Αυτό, βεβαίως, αν γινόταν, θα ήταν τουλάχιστον σουρεαλιστικό. Ο Βενιζέλος τελικώς δεν το έπραξε, γιατί σκέφτηκε, προφανώς, ότι στην παρούσα φάση μια τέτοια κίνηση θα γύρναγε μπούμερανγκ εναντίον του. Κι αυτό γιατί ο Γιώργος, μπορεί να απέχει, αλλά τα ερείσματα στο κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του είναι ακόμα πολλά. Θεωρεί δε ότι τα "κλειδιά" εξακολουθεί να τα έχει στο σπίτι του και - το χειρότερο για τον Βενιζέλο - είναι ότι και πολλοί άλλοι μέσα στο κόμμα (σσ απ' αυτούς που απέμειναν, τέλος πάντων) έχουν την ίδια άποψη. Συνεπώς, δεν αποκλείεται, επιχειρώντας να διαγράψει τον Παπανδρέου, να ...διαγράφονταν ο ίδιος. Κοινώς; Μύλος.

Ο Τειρεσίας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια