Αλέξη κλείσε τους μιντιάδες της διαπλοκής

“ Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το παιχνίδι έχει κανόνες και κάποιοι είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν θα μάθουν να τους σέβονται. Κάθε φορά που θα υπογραμμίζει ότι «Εμάς δε μας κρατά κανείς και λογοδοτούμε μόνο στον ελληνικό λαό», τόσο η πτωχευμένη μιντιοκρατία θα λυσσά σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και θα προβάλλει το έργο της «μονταζιέρας» ”
Είναι πλέον ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση Σαμαρά στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην πτωχευμένη μιντιοκρατία, η οποία δίνει τη μεγαλύτερη μάχη επιβίωσης, προτού καταρρεύσει κι αυτή με πάταγο, ακολουθώντας τα δύο κόμματα που στήριξε για 20 χρόνια με απίστευτη λύσσα. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ, παρατηρώντας ότι τα κόμματα της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έχουν τη μορφή απομειναριών, με τα ποσοστά τους να συρρικνώνονται διαρκώς, μέχρι τον τελικό τους αφανισμό, έχουν αναλάβει τα ίδια να βγάλουν το «φίδι από την τρύπα». Από τη μεριά της, η κυβέρνηση Σαμαρά, κάνει ότι μπορεί, προκειμένου να μη δυσαρεστεί τα ΜΜΕ, κάνοντάς τους συνεχώς δωράκια, όπως η παράταση μέχρι το τέλος του έτους για τις ψηφιακές συχνότητες, το χάρισμα του ποσοστού κέρδους επί των διαφημίσεων, αλλά και το τελευταίο «δωράκι», το οποίο έχει να κάνει με την απελευθέρωση του τηλεοπτικού τζόγου σε τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Παράλληλα, η πτωχευμένη μιντιοκρατία, φαίνεται ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα από τις επίσης πτωχευμένες τράπεζες και όποτε βρίσκεται σε δυσμενή επιχειρηματική θέση, φροντίζει να εξασφαλίζει επαρκή δανειοδότηση την ίδια στιγμή που για δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις η στρόφιγγα των τραπεζών παραμένει κλειστή. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και για τα φυσικά πρόσωπα και το «καυτό» ζήτημα των «κόκκινων» δανείων. Οι τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα να δανειοδοτούν την πτωχευμένη μιντιοκρατία ή να μην ενοχλούν τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με το υπέρογκο χρέος τους προς αυτές, αλλά έχουν πρόβλημα με όλους τους υπόλοιπους. Το κακό βέβαια για την υπόλοιπη κοινωνία είναι ότι δεν έχει στα χέρια της εξουσία, άρα δεν μπορεί να ψηφίζει νόμους στη Βουλή. Άρα δεν χάθηκε κι ο κόσμος αν χαθούν οι άλλοι, αρκεί να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα η ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια έχουν προβεί σε δεκάδες χιλιάδες απολύσεις αληθινών δημοσιογράφων, εκείνων δηλαδή που τρέχουν για το ρεπορτάζ και βγάζουν την δουλειά, τεχνικών, διοικητικών υπαλλήλων, καθώς και δεκάδων άλλων ειδικοτήτων που είναι απαραίτητες για το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Την ίδια στιγμή όμως τα γνωστά μνημονιακά παπαγαλάκια παραμένουν ακλόνητα στη θέση τους. Το πολύ – πολύ να πάρουν κάποια μεταγραφή, η οποία βέβαια καμιά αλλαγή δεν έχει στη συνέχιση του «λειτουργήματος». Για αυτό λοιπόν και βγαίνουν απροκάλυπτα πια και παπαγαλίζουν την κυβερνητική προπαγάνδα. Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις, δυσκολεύεται κάποιος να αναγνωρίσει το ποιος είναι ο δημοσιογράφος και ποιος το κυβερνητικό στέλεχος. Η πτωχευμένη μιντιοκρατία, έχει πια χάσει και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας και οι τηλεθεατές την εγκαταλείπουν. Αρκετοί μάλιστα παρακολουθούν την «αντικειμενική» ενημέρωση είτε για να γελούν με αυτά που βλέπουν και ακούν είτε για να μαθαίνουν την κυβερνητική γραμμή και να ξέρουν το τι τους περιμένει.

Από την άλλη όχθη, βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο δέχεται πρωτοφανή επικοινωνιακή επίθεση από τους μιντιάδες της διαπλοκής, διότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η κατάσταση αυτή θα λάβει τέλος, τονίζοντας ότι το παιχνίδι έχει κανόνες και κάποιοι είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν θα μάθουν να τους σέβονται. Άλλωστε οι τηλεοπτικές συχνότητες δεν ανήκουν σε κανέναν μιντιάρχη, αλλά στον ελληνικό λαό. Η διαφάνεια και οι καθαροί και έντιμοι κανόνες θα είναι οι νέοι όροι για οποιονδήποτε θέλει να έχει στην κατοχή του έναν τέτοιο ευαίσθητο τομέα όπως είναι αυτός της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας.

Ο σοφός ελληνικός λαός συχνά λέει το γνωστό για τα καθεστωτικά ΜΜΕ «Αυτοί ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις». Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η πτωχευμένη μιντιοκρατία υπήρξε «συνεπής» σε ότι αφορά τη στήριξη εναλλαγής ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στην εξουσία τα τελευταία χρόνια. Τώρα που η πολιτική κατάσταση στη χώρα θα αλλάξει είτε το θέλουν τα ΜΜΕ είτε όχι, είναι «φυσιολογικό» να κρώζουν. Φοβούνται ότι η πτώση των δύο κομμάτων – απομειναριών θα σημάνει ταυτόχρονα και το τέλος της δικής τους παντοδυναμίας. Άλλωστε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει ξεκαθαρίσει με τη στάση του ότι δεν πρόκειται να υποβάλλει τα διαπιστευτήριά του σε κανέναν, πόσο μάλλον στα καθεστωτικά ΜΜΕ.


Κοντολογίς, κάθε φορά που ο Αλέξης Τσίπρας θα υπογραμμίζει ότι «Εμάς δε μας κρατά κανείς και λογοδοτούμε μόνο στον ελληνικό λαό», τόσο η πτωχευμένη μιντιοκρατία θα λυσσά σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και θα προβάλλει το έργο της «μονταζιέρας» από όπου κι αυτή προέρχεται. Είναι καθαρά θέμα επιλογής. Το «παραμύθι» όμως θα τελειώσει από τη στιγμή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έλθει στην κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αυτές γίνουν. Τότε οι μιντιάρχες θα συνειδητοποιήσουν ότι μπροστά τους βρίσκονται δύο επιλογές. Είτε θα δώσουν όσα χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο για τις συχνότητες και θα δεχθούν να παίξουν με διαφανείς και έντιμους κανόνες είτε θα κλείσουν. Τελεία, παράγραφος…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια