Βαριές κατηγορίες στελεχών της ΝΔ για τον Μητσοτάκη - Αποκαλύπτουν τη σχέση διαπλοκής


Έξαλλοι στη ΝΔ για τις σχέσεις διαπλοκής του Μητσοτάκη
Βαριά σκιά εξακολουθεί να ρίχνει στη Νέα Δημοκρατία η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και η παραπομπή του πρώην επικεφαλής της Ανδρ. Γεωργίου με την κατηγορία της αλλοίωσης των οικονομικών στοιχείων (έλλειμμα) του 2009. Δεδομένου, δε, ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι οι εξελίξεις των επόμενων μηνών θα αποτελέσουν αιτία αναταράξεων.
Κορυφαία στελέχη της παράταξης δεν κρύβουν την ενόχληση και τη δυσφορία τους για την τακτική σιωπής που τηρεί η ηγεσία στο κρίσιμο αυτό ζήτημα και στρέφουν τα πυρά τους ευθέως κατά του Κυρ. Μητσοτάκη. Όχι μόνον διότι η υπόθεση του ελλείμματος (και η τεχνητή διόγκωσή του) υπήρξε το προοίμιο και το πάτημα για την υπαγωγή της Ελλάδας στον μηχανισμό σταθερότητας και στη μέγγενη των Μνημονίων αλλά και διότι έχει να κάνει με την αξιοπιστία και την υστεροφημία της Νέας Δημοκρατίας, δεδομένου ότι με όπλο τα παραποιημένα στοιχεία υλοποιήθηκε ένα σχέδιο απαξίωσης των πεπραγμένων της κυβέρνησης της περιόδου 2004-2009 και του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. 
Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να διαμηνύει ότι η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη και μέχρι αυτή να αποφανθεί η παράταξη δεν πρόκειται να τοποθετηθεί δημόσια. Εξήγηση που κάθε άλλο παρά πειστική θεωρείται από τα γαλάζια στελέχη, τα οποία σημειώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε καμιά δυσκολία να παρέμβει σε άλλες υποθέσεις που ήταν υπό τον έλεγχο της δικαιοσύνης. Αναφέρονται συγκεκριμένα στην περίπτωση επικεφαλής ομίλου Μέσων Ενημέρωσης που ελέγχεται για φοροδιαφυγή. «Αν η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ δεν αφορούσε τη ΝΔ και τον Κ. Καραμανλή αλλά τον… Αλαφούζο, ο κ. Μητσοτάκης θα είχε ξεκινήσει ανένδοτο», λένε χαρακτηριστικά τα στελέχη. 

Αποδίδουν τη στάση που τηρεί σε δύο κυρίως λόγους: 
Πρώτον, στις πιέσεις που του ασκούνται από κέντρα εκτός Ελλάδος, που συναίνεσαν (αν δεν έδωσαν εντολή) για την παραποίηση των στοιχείων του ελλείμματος προκειμένου να θέσουν υπό την κατοχή τους την Ελλάδα, αλλά και (τις πιέσεις) του ντόπιου οικονομικού κατεστημένου, που επωφελήθηκε σε σημαντικό βαθμό από την υπαγωγή της χώρας στα Μνημόνια και τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. 
Δεύτερον, στην προσπάθειά του να διατηρήσει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με το ΠΑΣΟΚ και πρόσφορο το έδαφος για μελλοντική (κυβερνητική) συνεργασία, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα αποκαλυφθούν όλες οι ραδιουργίες που έγιναν τη δεδομένη χρονική περίοδο και δεν θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι. «Δίνει συγχωροχάρτι στο ΠΑΣΟΚ», λένε χαρακτηριστικά γαλάζια στελέχη, αποδίδουν δε τη στάση του κ. Μητσοτάκη στο αντικαραμανλικό μένος που τον διακατέχει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αντιδράσεις των στελεχών θα ενταθούν και πιθανότατα θα πάρουν άλλη διάσταση στην περίπτωση που ο Ανδρ. Γεωργίου καταδικαστεί από τα δικαστήρια. Ενώ υπάρχει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας δημόσιας τοποθέτησης του Κ. Καραμανλή, για τον οποίο η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μεγάλης σημασίας. Από την άλλη, στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο διότι δεν υπάρχουν τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία. Για την ακρίβεια… ελπίζουν (ή μήπως εύχονται;) να μην καταδικαστεί ο Ανδρ. Γεωργίου, διότι σε μια τέτοια περίπτωση «η Ελλάδα θα χάσει την αξιοπιστία της διεθνώς και θα μπει σε περιπέτειες», όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζουν. 
Γ.Ζ.
Παρόν