Παυλόπουλος: Είστε η ζωντανή έκφραση της Αριστείας

Τους αθλητές που χάρισαν μετάλλια στην Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και άλλους εκπροσώπους της χώρας που δεν ανέβηκαν στο βάθρο, υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους λέγοντας πως «μας κάνατε όλους υπερήφανους και σας ευχαριστούμε γι΄ αυτό».

“Θέλω να σας πω με απόλυτη ειλικρίνεια ότι η παρουσία σας εδώ σήμερα είναι κάτι αυτονόητο. Γιατί η Πολιτεία πρέπει να σας  αποδώσει αυτό που πραγματικά σας ανήκει”, σημείωσε και πρόσθεσε:

“Είσθε η ζωντανή έκφραση της Αριστείας γι’ αυτό που πετύχατε. Γιατί το πετύχατε με τεράστια προσπάθεια, μοναδική προσπάθεια, η οποία ανήκει σχεδόν αποκλειστικά σε εσάς. Όπως επίσης και στους γονείς σας και στους προπονητές σας που πρέπει να είναι περήφανοι για εσάς.  Σας ευχαριστούμε λοιπόν γι΄ αυτή την παρουσία μαζί με τις διακρίσεις που επιτύχατε. Ο δεύτερος λόγος που αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω θερμά  είναι γιατί εκφράζετε για την νέα γενιά, και τις γενιές που θάρθουν  ένα σύμβολο, ένα παράδειγμα ζωής ως προς το τι μπορεί να επιτύχει ο Νέος Έλληνας όταν έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, ανεξάρτητα από την βοήθεια άλλων. Αυτό το παράδειγμα  σ΄ αυτή την κρίση είναι μια εξαιρετική προσφορά στον Τόπο”.