"Βούλιαξε" η Ζάκυνθος από τουρίστες τον Ιούλιο !

Επανέκαμψαν οι Ρώσοι, αγορές έκπληξη Κίνα και Κορέα
Αύξηση 8,57% σημείωσε ο μέσος όρος των αφίξεων στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου τον Ιούλιο, σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, ενώ για το επτάμηνο η συνολική μεσοσταθμική αύξηση ανέρχεται σε 6,40% , ενώ αναμένεται να κλείσει αρκετά υψηλότερα ως το τέλος του χρόνου.
Ειδικότερα, η Οικονομική Επόπτης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, Χριστίνα Τετράδη δήλωσε σχετικά ότι «Με αύξηση κινείται το πρώτο επτάμηνο της φετινής τουριστικής περιόδου για τη Ζάκυνθο».


Η κύρια αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία αποτελεί και το 50% περίπου του συνόλου των τουριστικών αφίξεων και άρα αποτελεί την βασική αγορά που καθορίζει τα τουριστικά δεδομένα, παρουσιάζει αύξηση 3,80%.
Η Πολωνία, που αποτελεί τη 2η αγορά για την Ζάκυνθο, παρουσιάζει σημαντική αύξηση 10,72%. Επίσης, ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν και η Ουγγαρία 44,03%, η Ρουμανία 28,42%, η Σλοβακία 142,75 και η Σερβία 48,42%. 
Από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, πολύ μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν η Γερμανία 35,71% και η Ολλανδία 23,35%. 
Οι Σκανδιναβικές χώρες παρουσιάζουν τεράστιες αυξητικές τάσεις, με τις αγορές της Νορβηγίας 74,37% της Φινλανδίας 37,13% και της Δανίας 28,54% και τη Σουηδία 8,73%, να αποτελεί μια από τις σημαντικές πλέον αγορές του νησιού. 
Στις ανατολικές αγορές, η Ρωσία δείχνει να επανέρχεται δυναμικά με δραματική αύξηση 47,02% σε σχέση με το 2015. Επίσης, δυναμική αύξηση παρουσιάζει και το Ισραήλ 32,26%, αποτελώντας και αυτό μια από τις σημαντικές αγορές του νησιού.
Σχετικά με τις εσωτερικές πτήσεις, μεγάλη αύξηση παρατηρήθηκε και στους επιβάτες των πτήσεων Αθήνας-Ζακύνθου. Οι πτήσεις έχουν αυξηθεί σε 3 ημερησίως, με το μεγαλύτερο ποσοστό να καταλαμβάνεται από Κινέζους και Κορεάτες τουρίστες, κάτι που καταδεικνύει ότι αποτελούν την νέα δυναμική αγορά τόσο για τη Ζάκυνθο, όσο και την Ελλάδα γενικότερα. Η αγορά της Νότιας Κορέας θεωρείται εξαιρετικά δυναμική και δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή της Μεσογείου. Φαίνεται ότι οι προσπάθειες της Υπ.Τουρισμού, Ελ.Κουντουρά, για άνοιγμα της κορεάτικης αγοράς έφεραν γρήγορα αποτέλεσμα.
Τα στοιχεία από το λιμάνι της Ζακύνθου, σχετικά με την κίνηση του εσωτερικού τουρισμού για τον μήνα Ιούλιο, δείχνουν αύξηση 21%. Η αύξηση αυτή δεν αντικατοπτρίζεται στα τουριστικά καταλύματα, κάτι το οποίο καταδεικνύει ότι οι Έλληνες και πάλι περιορίστηκαν σε φιλοξενίες φίλων ή συγγενών, πράγμα που προβλέπεται να συνεχιστεί και τον Αύγουστο.