Ο Τσίπρας άνοιξε τα χαρτιά του για τις εκλογές: Τι είπε σε συνεργάτες του

«Ξεχάστε τις εκλογές. Θα είμαι ο Πρωθυπουργός που θα βγάλει την Ελλάδα στις αγορές αλλά και θα τη βγάλει από το Μνημόνιο, πριν η χώρα οδηγηθεί ξανά στις κάλπες» διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε στενούς συνεργάτες του σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή στη Real News, τελειώνοντας μία και καλή τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.
Το «τελεσίγραφο» Τσίπρα για την εκλογολογία απευθύνεται όπως τονίζουν από το στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον σε όσους με φόντο τις μεγάλες αλλαγές, την εξυγίανση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας ρίχνονται στον υπέρ πάντων αγώνα για αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης.
Στο στόχαστρο του Μαξίμου βρίσκεται πρωτίστως η διαπλοκή, καθώς η μάχη των καναλαρχών φουντώνει καθώς επίσης και η αντιπολίτευση με αιχμή του δόρατος τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία σπεύδει να ταυτιστεί με κάθε λογής διαπλεκόμενα συμφέροντα (βλ. Ψυχάρης, Αλαφούζος, Βγενόπουλος).
Είναι πρόσφατη εξάλλου η διπλή παρέμβαση τόσο της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, όσο και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα το Μέγαρο Μαξίμου για να «σκοτώσυν» την εκλογολογία.
«Επενδύουν από τώρα και πάλι στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης και προσπαθούν να βάλουν εκ νέου από το… παράθυρο τη συζήτηση για εκλογές», αναφέρουν χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι οι κάλπες θα στηθούν το φθινόπωρο του 2019 με την εξάντληση της τετραετίας.
Έτσι προ ημερών, μιλώντας στην ιστοσελίδα real.gr, η Όλγα Γεροβασίλη επισήμανε πως «η εκλογολογία που συντηρείται από τη ΝΔ και μερίδα των ΜΜΕ έχει καταντήσει γραφική». «Όταν στελεχώνονται νοσοκομεία, βλέπουν εκλογές. Όταν παίρνονται νέες πρωτοβουλίες στην κοινωνική πολιτική, ξαναβλέπουν εκλογές. Ακόμη κι όταν γίνεται υπουργικό συμβούλιο (πράγμα άγνωστο για την πρώην κυβέρνηση της ΝΔ) το θεωρούν προμήνυμα εκλογών», επισήμανε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «επαναλαμβάνει την ανευθυνότητα της προηγούμενης αξιολόγησης σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αναρριχηθεί στην εξουσία. Χωρίς πολιτικό λόγο ουσίας, χωρίς προτάσεις, χωρίς καν αντίληψη της πραγματικότητας».
Λίγη ώρα αργότερα και ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «ανόητο» όποιον σκέπτεται τώρα εκλογές, τονίζοντας ότι είναι «δύο φορές ανόητος» αν τις ζητάει κιόλας. «Τ’ ακούω και τα διαβάζω κι εγώ αυτά τα σενάρια. Τώρα που η χώρα μπαίνει σε ράγες, η οικονομία σιγά-σιγά ανακάμπτει, η ανεργία αποκλιμακώνεται, όποιος τώρα σκέπτεται εκλογές, δεν μπορεί παρά να είναι ανόητος. Όποιος τις ζητάει δε, δυο φορές ανόητος», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.